Εννιά τροφές με περισσότερο κάλιο από τη μπανάνα

trofes me kalio

Μπορεί η μπανάνα να «φημίζεται» για την περιεκτικότητά της σε κάλιο, όμως στην πραγματικότητα παρέχει λιγότερο από το 10% της ποσότητας που χρειαζόμαστε σε ημερήσια βάση.

Ένας ενήλικας χρειάζεται 4.700 mg την ημέρα και μία μπανάνα παρέχει περίπου 420 mg.

Το πολύτιμο μέταλλο είναι απαραίτητο, μεταξύ άλλων, για την προστασία από τις κράμπες, ενώ μειώνει και τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος.

Παρακάτω θα δείτε με ποιες άλλες τροφές μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες του οργανισμού σας σε κάλιο και πόσα mg του θρεπτικού συστατικού παρέχει καθεμιά από αυτές.

Εννιά τροφές με περισσότερο κάλιο από τη μπανάνα 1
Ενταμάμε (φασολάκια σόγιας): Ένα φλιτζάνι παρέχει 676 mg καλίου. Είναι επίσης εξαιρετική πηγή φυτικών πρωτεϊνών, αφού παρέχει όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας για μυϊκή ανάπτυξη.
Εννιά τροφές με περισσότερο κάλιο από τη μπανάνα 2
Καρπούζι: Δύο φέτες παρέχουν 641 mg καλίου. Επίσης, το λυκοπένιο που περιέχει το καρπούζι έχει αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση.
Εννιά τροφές με περισσότερο κάλιο από τη μπανάνα 3
Κίτρινη κολοκύθα: Ένα φλιτζάνι παρέχει 582 mg καλίου.
Εννιά τροφές με περισσότερο κάλιο από τη μπανάνα 4
Λευκά φασόλια: Ένα φλιτζάνι παρέχει 1.189 mg καλίου. Παρέχουν επίσης πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, καθώς και πληθώρα βιταμινών και μετάλλων.
Εννιά τροφές με περισσότερο κάλιο από τη μπανάνα 5
Μαύρα φασόλια: Ένα φλιτζάνι παρέχει 739 mg καλίου. Είναι καλή πηγή φυτικών πρωτεϊνών και φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών ουσιών, σιδήρου, φωσφόρου, ασβεστίου, μαγνησίου, μαγγανίου, χαλκού και ψευδαργύρου.
Εννιά τροφές με περισσότερο κάλιο από τη μπανάνα 6
Παντζάρι: Ένα φλιτζάνι παρέχει 518 mg καλίου. Είναι επίσης καλή πηγή φυλλικού οξέος, μαγγανίου, χαλκού, φυτικών ινών, μαγνησίου, φωσφόρου, βιταμίνης C, σιδήρου και βιταμίνης Β6.
Εννιά τροφές με περισσότερο κάλιο από τη μπανάνα 7
Πατάτες: Μία γλυκοπατάτα παρέχει 542 mg καλίου, ενώ μία λευκή πατάτα 941 mg. Τόσο η γλυκοπατάτα όσο και η λευκή πατάτα είναι επίσης καλές πηγές βιταμίνης Α.
Εννιά τροφές με περισσότερο κάλιο από τη μπανάνα 8
Σάλτσα ντομάτας: Ένα φλιτζάνι παρέχει 728 mg καλίου.
Εννιά τροφές με περισσότερο κάλιο από τη μπανάνα 9
Σέσκουλο: Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο σέσκουλο παρέχει 961 mg καλίου. Το λαχανικό είναι επίσης πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες Α, Κ και C.

Πηγή: Reader’s Digest

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital