Ενισχύστε το μεταβολισμό σας

Επιταχύνεται με την κατάλληλη διατροφή και άσκηση

Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι δεν έχουν καλό μεταβολισμό και γι’ αυτό παχαίνουν. Πρέπει να καταλάβετε όμως ότι ο μεταβολισμός δεν είναι κάτι σταθερό και μπορεί να ενισχύεται και να επιβραδύνεται ανάλογα με τη διατροφή αλλά και τη σωματική άσκηση. Ξεχάστε λοιπόν αυτά που ξέρατε και δείτε πώς θα ενισχύσετε το μεταβολισμό σας.

Να κάνετε ασκήσεις με βάρη:
Οι ασκήσεις με βάρη τονώνουν τους μύες μας και αυτό σημαίνει ότι όσους περισσότερους μύες έχετε τόσο πιο πολλές θερμίδες θα καίτε.

Μην μπερδεύεστε όμως, δεν πρόκειται να πάρετε όγκο κάνοντας ασκήσεις με βάρη, διότι οι γυναικείες ασκήσεις χρειάζονται πολύ λίγο βάρος το οποίο δεν πρόκειται να σας κάνει ογκώδεις.

Κάντε πρώτα ασκήσεις με βάρη και μετά αερόβια γυμναστική: Έρευνες έχουν δείξει πως όσοι κάνουν ασκήσεις με βάρη πριν την αερόβια γυμναστική τους, καίνε περισσότερο λίπος από αυτούς που δεν έκαναν ανάλογες ασκήσεις.

Βάλτε τα μπαχαρικά και τα καυτερά φαγητά στη διατροφή σας: Εάν σας αρέσουν τα καυτερά βρήκατε έναν ακόμα τρόπο για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας. Για παράδειγμα, η καυτερή μουστάρδα μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό σας μέχρι και 20%.

Να πίνετε πολύ νερό:
Έρευνες έχουν δείξει πως αυτοί που πίνουν γύρω στα 10-12 ποτήρια νερό την ημέρα, κάνουν περισσότερες καύσεις από αυτούς που πίνουν γύρω λιγότερα από 8 ποτήρια νερό την ημέρα.

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital