Ελλειπτικό ή διάδρομος; Εσείς ποιο θα διαλέξετε;

Μια συνηθισμένη ερώτηση στο χώρο των γυμναστηρίων και της άθλησης είναι ποιο όργανο αερόβιας άσκησης είναι καλύτερο μεταξύ του διαδρόμου και του ελλειπτικού,  που είναι και τα πιο δημοφιλή.

Τα πλεονεκτήματα και των δυο είναι πολλά και οι διαφορές τους ….ελάχιστες.
Συγκεκριμένα ο  διάδρομος ανταποκρίνεται  σε όλα τα επίπεδα φυσικής  κατάστασης των ασκούμενων δίνοντας την δυνατότητα να ακολουθήσουν από ένα  πρόγραμμα ήπιας άσκησης όπως το περπάτημα μέχρι ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης για προχωρημένους αυξάνοντας την ταχύτητα , και το επίπεδο κλίσης του τάπητα.

 

Το τρέξιμο και το περπάτημα είναι η φυσική κίνηση του ανθρώπου και με το διάδρομο μπορούμε να την ενισχύσουμε,  ενδυναμώνοντας το μυοσκελετικό   μας σύστημα και αυξάνοντας  την καρδιοαναπνευστική μας αντοχή.

Στο ελλειπτικό τα πλεονεκτήματα είναι  αντίστοιχα σημαντικά σχετικά με την καρδιοαναπνευστική αντοχή και την ενίσχυση του μυοσκελετικού μας συστήματος .  Στο ελλειπτικό μηχάνημα δεν  υπάρχουν καθόλου κραδασμοί ,   επίσης  δίνει τη δυνατότητα  εκγύμνασης  του άνω μέρους του κορμού και  ενεργοποίησης περισσότερων μυών μέσω της στροφικής του  κίνησης.

Σχετικά με τη καύση θερμίδων η απάντηση εξαρτάται απ ’την ένταση της άσκησης  και  το χρόνο.
Σε  μελέτη που έγινε στο  Ιατρικό Κολέγιο του Ουισκόνσιν  έδειξε πως οι  θερμίδες που καίγονται σε μια ώρα κάνοντας jogging στο διάδρομο κυμαίνονται περίπου στις 705-866  και στο ελλειπτικό περίπου στις 773.  Παρόμοιες μελέτες καταλήγουν πως οι διαφορές στην καύση θερμίδων είναι αμελητέες έως  ελάχιστες.

Συμπερασματικά λοιπόν δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των δυο αυτών μηχανημάτων αερόβιας άσκησης,  γι ’αυτό διαλέξτε τον τρόπο άσκησης που σας ταιριάζει περισσότερο και χαρείτε τα οφέλη της.

 

 

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital