Ελεύθερη πτώση μια μάγικη εμπειρία

Υπάρχουν ευκαιρίες απόδρασης με δράση, ακόμη και για τα πιο απίθανα αθλήματα, αρκεί να τις αναζητήσεις. Ένα από τα, αναμφίβολα, εντυπωσιακότερα, extreme sports είναι και η ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο. Ίσως, το άθλημα με τις μεγαλύτερες σε διάρκεια εκκρίσεις αδρεναλίνης και μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει στη ζωή του ο άνθρωπος της πόλης. Που θα μπορέσετε να το κάνετε; Για τους Αθηναίους, υπάρχει το αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας στην Πάχη Μεγάρων και για τους βορειοελλαδίτες το αεροδρόμιο στο Πολύκαστρο του Κιλκίς.

Ελεύθερη πτώση μια μάγικη εμπειρία 1

 

Εκεί, θα σας περιμένει ένας από τους πιο δραστήριους, στην Ευρώπη, συλλόγους ελεύθερης πτώσης με αλεξίπτωτο, οι Hellenic Skydivers. Ο Γιάννης Λυκάκης και η Μαρία Καμπούροβα είναι, εδώ και αρκετά χρόνια, ένα αχτύπητο εκπαιδευτικό δίδυμο, που έχει μυήσει δεκάδες, περισσότερο ή λιγότερο τολμηρούς, φίλους του αεραθλητισμού στο αλεξίπτωτο, σε αυτό που λέμε, αλλιώς, ελεύθερη πτώση (sky diving). Έχοντας την πιστοποίηση της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, προσφέρουν εκπαίδευση με τη μεγαλύτερη ασφάλεια και τη σιγουριά ότι αυτά που θα μάθετε θα σας οδηγήσουν στο sky diving, με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Αν μιλήσεις για λίγα λεπτά μαζί τους, αλλάζεις εντελώς αντιλήψεις για το τι είναι πτώση με αλεξίπτωτο και, σίγουρα, φεύγει ένα βάρος από πάνω σου, λίγο πριν την ολιγόωρη εκπαίδευση, που έχει ως στόχο να μπορέσεις να βρεθείς στο κενό, με το αλεξίπτωτο στην πλάτη. Αυτό που σου εξηγούν, αυτοί που ασχολούνται χρόνια με το άθλημα, είναι ότι το αλεξίπτωτο δεν είναι ένα ριψοκίνδυνο άθλημα, που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική σου ακεραιότητα. Το αλεξίπτωτο είναι σωστικό μέσο και ως τέτοιο θα πρέπει να το βλέπουμε. Ως άθλημα, η ελεύθερη πτώση, βρίσκεται πολύ πιο χαμηλά, απ’ ότι φαντάζεται κανείς, στον πίνακα επικινδυνότητας των extreme αθλημάτων.

Κυριότερος παράγοντας, που σου παρέχει αυτή την αίσθηση ασφάλειας, είναι ότι από τη στιγμή που θα αφήσεις το αεροπλάνο και θα βρεθείς εκεί ψηλά, να αγναντεύεις τη γη, τουλάχιστον από τα 3.000 πόδια, διαθέτεις 4 μηχανισμούς ασφαλείας, 4 ασφαλιστικές δικλείδες για την ασφαλή προσγείωσή σου, που κάνουν την πιθανότητα ατυχήματος, μηδαμινή. Στην πλάτη σου κουβαλάς, γερά ασφαλισμένα πάνω σου, δύο αλεξίπτωτα, ένα βασικό κι ένα εφεδρικό τα οποία διαθέτουν από έναν αυτόματο μηχανισμό ενεργοποίησης, σε περίπτωση που χάσεις την ψυχραιμία σου ή τις αισθήσεις σου, κατά τη διάρκεια της πτώσης.

Με αφετηρίες το Αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας Πάχης Μεγάρων και το Δημοτικό Αεροδρόμιο Πολυκάστρου Θεσσαλονίκης, οι αρχάριοι αλεξιπτωτιστές θα ξεκινήσουν με τη βασική εκπαίδευση στο έδαφος, που γίνεται με βάση τα αμερικάνικα πρότυπα ασφαλείας, και μετά από δύο 24ωρα, θα είναι έτοιμοι να ζήσουν την πρωτόγνωρη εμπειρία της πτώσης με αλεξίπτωτο, πηδώντας στο κενό από τα αεροσκάφη τύπου «Τσέσνα» που είναι πιστοποιημένα από την Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για άλματα ελεύθερης πτώσης.

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »