Δύο σε ένα!!! 8 τροφές που αδυνατίζουν και παράλληλα ομορφαίνουν !!!

1. Οι διαιτωμένοι, θα πρέπει να αντικαταστήσουν ορισμένες θερμίδες που προέρχονται από το κρέας με αυτές των φασολιών. Τα κορεσμένα λίπη που υπάρχουν στο κρέας προκαλούν υπερβολικό σωματικό λίπος και πιθανά προβλήματα στην υγεία, αν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες. Τα φασόλια από την άλλη, είναι εξαιρετικά χαμηλά σε λίπος και θερμίδες και πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτική ίνα.
2. Το βιολογικό γάλα έχει 30%-50% λιγότερο κορεσμένο λίπος και υψηλότερες ποσότητες από συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA) και Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Το βιολογικό γάλα είναι καλύτερης ποιότητας και αξίζει το επιπλέον κόστος, αν και εφόσον μπορείτε να το αντέξετε.
3. Οι πελαγίσιες σαρδέλες αποτελούν εξαιρετική πηγή Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.Περιέχουν 1950mg ανά 85 γραμμάρια, είναι γεμάτες βιταμίνη D και δεν έχουν τοξίνες. Προστατεύουν την υγεία των οστών, τονώνουν την λάμψη του δέρματος και ενισχύουν την ελαστίνη του.
4. Ο χυμός πορτοκαλιού, περιέχει συνθέσεις  (φλαβονοειδή, βιταμίνη C, κάλιο και φυλλικό οξύ) οι οποίες, παρέχουν στο σώμα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για να αυξηθεί ο μεταβολισμός, να μειωθεί το πλεονάζων σωματικό βάρος, να αποβληθεί η οποιαδήποτε κατακράτηση υγρών και να τονωθεί το αιμοποιητικό σύστημα.
5. Μήλα, μία από τις καλύτερες πηγές κερκετίνης, ένα φυτοχημικό (φλαβονοειδές) που συνδέεται με την αυξημένη αντοχή στην άθληση. Η συγκεκριμένη σύνθεση, μπορεί επίσης να βρεθεί και στα κρεμμύδια όπως και στο τσάι.
6. Σπόροι σησαμιού. αποτελούν εξαιρετική πηγή μαγνησίου το οποίο είναι απαραίτητο για τα κύτταρα να μετατρέπουν την τροφή σε ενέργεια. Προσθέστε τους στις σαλάτες, στα τηγανιτά και στα ψητά σας φαγητά.
7. Νερό. Η παραμικρή αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και κακή διάθεση. Η πλήρης αφυδάτωση μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνη για την υγεία. Να πίνετε πάντα επαρκείς ποσότητες νερού μέσα στην μέρα σας για να διατηρηθεί η ενέργειά σας ψηλά και για να είστε σίγουροι ότι το σώμα σας λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.
8. Καρότα. Πλούσια πηγή θρεπτικών ουσιών με την όσο δυνατόν μικρότερη θερμιδική φόρτιση σοτν οργανισμό. Κόβοντας τα καρότα μετά το μαγείρεμά τους, αυξάνεται κατά 25% η αντικαρκινική ουσία τους, η φαλκαρινόλη (falcarinol).

Όταν τα μαγειρεύουμε ολόκληρα κρατάνε μέσα τους και την γεύση αλλά και τα θρεπτικά συστατικά ενώ όταν τα μαγειρεύουμε κομμένα, τα θρεπτικά τους συστατικά χάνουν ένα ποσοστό τους όταν διαρρεύσουν στο νερό και η φυσική ζάχαρη που περιέχουν (που δίνει την γλυκιά τους γεύση), χάνεται.

Mε τιμή.

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »