Διατροφή για γράμμωση με πλήρες πλάνο γευμάτων

grammosi

“Γράμμωση” – Μια λέξη η οποία είναι παρεξηγημένη από το γενικότερο κοινό που ασχολείται με τη γυμναστική και τα βάρη. Η κύρια ερμηνεία της λέξης μεταφράζεται ως η απώλεια λίπους έτσι ώστε να αναδειχθούν οι μυς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να καλύπτονται από περιττό (και ανθυγιεινό) σωματικό λίπος. Δείτε μια διατροφή για γράμμωση που πρέπει να βάλετε στην καθημερινότητά σας.

Για το σκοπό του bodybuilding και γενικότερα του fitness, η απώλεια λίπους και η κατακράτηση μυϊκού ιστού θα πρέπει να είναι αλληλένδετα. Απώλεια μυϊκού ιστού (με επικίνδυνες δίαιτες) σημαίνει χαμηλότερο μεταβολικό ρυθμό, πράγμα που δεν θα επιτρέψει στο σώμα να κάψει λίπος με βέλτιστο τρόπο και μπορεί να μειώσει τη δύναμη και την απόδοση στο γυμναστήριο. Μια διατροφή γράμμωσης λοιπόν θα πρέπει να είναι πολύ προσεγμένη και χωρίς απότομες αλλαγές στις θερμίδες.

Το διατροφικό πλάνο που ακολουθεί αποτελεί μια πολύ απλουστευμένη μορφή διατροφής για γράμμωση που θα οδηγήσει το σώμα σε απώλεια λίπους μέσω θερμιδικού ελλείμματος. Υπάρχουν πολλές μεταβλητές που θα πρέπει να λάβουμε υπ’όψιν μας αν θέλουμε να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα, πράγμα που σημαίνει προσοχή στο θερμιδικό έλλειμμα και τα μακροστοιχεία μας. Σε συνδυασμό με αερόβια άσκηση και σωστό πρόγραμμα προπόνησης με βάρη, μπορούμε να χάσουμε μέγιστα ποσοστά λίπους σε μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς να θυσιάσουμε μυϊκή μάζα.

Γεύμα 1 (08:00)
10 ασπράδια, 1 κρόκος
60γρ βρώμη κουάκερ

Γεύμα 2 (11:00)
200γρ τόνο σε νερό
150γρ πατάτα βραστή
150γρ λαχανικά στον ατμό

Γεύμα 3 (14:00)
200γρ κοτόπουλο στήθος
150γρ καστανό ρύζι

Γεύμα 4 (17:00)
200γρ κοτόπουλο στήθος
100γρ γλυκοπατάτα

Γεύμα 5 (20:00)
150γρ σολομό
250γρ λαχανικά στον ατμό
1 κουταλιά omega 3/6/9

Γεύμα 6 (23:00)
150γρ κοτόπουλο στήθος
250γρ λαχανικά στον ατμό
1 κουταλιά omega 3/6/9

Η συγκεκριμένη διατροφή γράμμωσης είναι ενδεικτική. Οι ποσότητες των τροφών μειώνονται ή αυξάνονται ανάλογα με το βάρος, τις θερμιδικές ανάγκες και την εμπειρία του αθλητή/ασκούμενου.

Πηγή: bodybuilders.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »