Βελτίωσε την ταχύτητά σου με την πλειομετρική προπόνηση

pleiometriki

Η πλειομετρική προπόνηση ή αλλιώς προπόνηση –θα μπορούσε να πει κανείς- εκρηκτικότητας βασίζεται σε αλτικές ασκήσεις (που περιλαμβάνουν, κυρίως, άλματα) οι οποίες σε βοηθούν να βελτιώσεις την ταχύτητα και εκρηκτικότητά σου, συμπεραίνεται σε πρόσφατη μελέτη στο Journal of Strength and Conditioning Research.

Όταν οι ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα δρομέων να συνεχίσουν τη συνηθισμένη τους προπόνηση προσθέτοντας ασκήσεις με αντίσταση και πλειομετρικές ή ασκήσεις ενδυνάμωσης, οι δρομείς από την ομάδα της πλειομετρικής μείωσαν το χρόνο τους στα 3 χλμ. κατά 2% μετά από 12 εβδομάδες. «Αυτό σημαίνει ότι, αυξάνοντας τη μέγιστη δύναμή σου με τη βοήθεια της πλειομετρικής, μπορείς να τρέχεις πιο γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να καις επιπλέον καύσιμα» σημειώνει η συγγραφέας της μελέτης, Silvia Sedano Campo, PhD, «γι’ αυτό και είναι σημαντικό για δρομείς αποστάσεων».

Διαβάστε επίσης : Πλειομετρικές ασκήσεις: Τα οφέλη, πότε να κάνεις και οι 3 καλύτερες ασκήσεις

Επικεντρώσου σε καθίσματα με αναπήδηση, επιτόπια άλματα ή άλμα εις μήκος χωρίς φόρα. «Βελτιώνουν την οικονομία τρεξίματος, καθώς συνδέονται άμεσα με το μήκος του διασκελισμού σου» τονίζει η ειδικός. Μετά από κάθε σετ πλειομετρικής κάνε τρέξιμο για μια συγκεκριμένη απόσταση αν θες να έχεις μεγαλύτερες προσαρμογές.

Πηγή

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »