Αυτό είναι το μυστικό της καλής σεξουαλικής ζωής

Οι απόψεις μας για το σεξ παίζουν σημαντικότερο ρόλο απ’ ό,τι πιστεύουμε στην εξέλιξη των ερωτικών μας σχέσεων αλλά και στα επίπεδα ικανοποίησης από τη σεξουαλική μας ζωή, δείχνει μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο διαπίστωσαν ότι οι πεποιθήσεις περί σεξουαλικής συμβατότητας«προβλέπουν» σε σημαντικό βαθμό την πορεία της σεξουαλικής ζωής.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εστίασαν στις έννοιες της «σεξουαλικής ανάπτυξης» και της «σεξουαλικής μοίρας» ώστε να εξετάσουν πώς επηρεάζει καθεμιά από τις δύο στάσεις ζωής την εξέλιξη μιας σχέσης.

Οι αναλύσεις υπέδειξαν ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν στη σεξουαλική ανάπτυξη, δηλαδή πιστεύουν ότι χρειάζεται προσπάθεια και σκληρή δουλειά και από τους δύο συντρόφους ώστε η σεξουαλική τους ζωή να είναι ικανοποιητική, φάνηκε να απολαμβάνουν περισσότερη ικανοποίηση από το σεξ και τη σχέση τους γενικότερα. Αντιθέτως, όσοι πιστεύουν στη σεξουαλική μοίρα, ότι δηλαδή το καλό σεξ εξαρτάται από το αν θα βρει κάποιος «το άλλο του μισό», ήταν πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα στη σχέση τους, ιδιαίτερα όταν προέκυπταν διαφωνίες σεξουαλικής φύσης με το έτερον ήμισυ.

«Τα άτομα που πιστεύουν στη σεξουαλική μοίρα χρησιμοποιούν τη σεξουαλική τους ζωή ως βαρόμετρο για την ποιότητα της σχέσης τους και πιστεύουν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην κρεβατοκάμαρα ισοδυναμούν με προβλήματα στη σχέση γενικά» εξηγεί η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Τζέσικα Μάξουελ και συμπληρώνει: «Όσοι όμως πιστεύουν στη σεξουαλική ανάπτυξη κατανοούν ότι είναι δυνατό να λύσουν τα σεξουαλικά τους προβλήματα και μάλιστα δεν τα αφήνουν να επηρεάσουν την ποιότητα της σχέσης τους».

Η Μάξουελ εξηγεί ότι στην αρχή μιας σχέσης δεν είναι σαφές αν επικρατεί η πεποίθηση της σεξουαλικής ανάπτυξης ή της σεξουαλικής μοίρας, αφού όλα τα ζευγάρια περνούν τη φάση του «μήνα του μέλιτος» όταν πρωτογνωρίζονται. Στην πορεία, όταν η σχέση έχει πια στεριώσει, η στάση του κάθε συντρόφου απέναντι στο σεξ έρχεται σταδιακά στην επιφάνεια. «Οι διαφωνίες σχετικά με το σεξ είναι αναπόφευκτες σε βάθος χρόνου» αναφέρει η Μάξουελ. «Η σεξουαλική ζωή είναι σαν ένας κήπος που πρέπει να τον ποτίζουμε και να τον φροντίζουμε για να μην μαραθεί».

Πηγή: onmed.gr

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital