Ασκήσεις για να κάνετε… από τον καναπέ

Πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην γυμνάζεστε, με αυτές τις πανεύκολες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε… από τον καναπέ σας!

Κάθεστε στον καναπέ. Βλέπετε τηλεόραση, και νιώθετε ότι σιγά-σιγά μπορεί να αρχίσετε να βγάζετε… ρίζες. Όχι πια, επειδή έχουμε βρει ορισμένες – πολύ βασικές, πολύ απλές – ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε ακόμα και από τον καναπέ σας.

Ναι, μπορεί να μην είναι το ίδιο με το να πηγαίνετε στο γυμναστήριο, αλλά καταλαβαίνουμε ότι μερικές φορές έχετε ανάγκη να καθίσετε. Ξέρουμε όμως πόσο καταστροφική μπορεί να γίνει η καθιστική ζωή, και πόσο σημαντικό είναι να κινούμαστε τακτικά, ειδικά αν έχουμε κουρνιάσει με τις ώρες στο σαλόνι, κάνοντας μαραθώνιο την αγαπημένη μας σειρά.

Σηκωθείτε, λοιπόν, και κάθε φορά που υπάρχει διάλειμμα για διαφημίσεις (ή που πατάτε pause για πέντε λεπτά), κάντε μερικές από τις παρακάτω χρήσιμες ασκήσεις. Και, μην ξεχνάτε· πρέπει πάντα να κάνετε διατάσεις για ζέσταμα πριν τις ασκήσεις!

Τρικέφαλοι

Τοποθετήστε τα χέρια σας στην άκρη του καναπέ, ώστε να σχηματίζουν ορθή γωνία και πατήστε στο πάτωμα. Χαμηλώστε αργά το σώμα σας, χωρίς να ακουμπήσετε το πάτωμα και επιστρέψτε αργά στην αρχική σας θέση. Κάντε 10-12 επαναλήψεις.

Κάμψεις

Αν ο καναπές σας είναι αρκετά σκληρός για να μην βουλιάζετε, ένα σετ κλασικές κάμψεις (με τα πόδια ευθεία ή λυγισμένα) είναι ό,τι πρέπει. Αν, πάλι, θέλετε να αυξήσετε την δυσκολία, καθίστε μπρούμητα κάθετα στον καναπέ, ώστε ο κορμός σας να βρίσκεται παράλληλα με το πάτωμα. Ακουμπήστε τα χέρια στο πάτωμα και κάντε ένα σετ κάμψεις έτσι.

Κοιλιακοί

Τα κλασικά ροκανίσματα μπορούν να γίνουν πάνω στον καναπέ, με ένα μικρό μαξιλάρι για στήριξη στην μέση ξανά, αν ο καναπές είναι αρκετά σκληρός. Εναλλακτικά, κάντε τα στο πάτωμα.

Ψαλίδια

Καθίστε στον καναπέ με την πλάτη σας ευθεία. Τεντώστε στα πόδια σας προς τα εμπρός. Σηκώστε το αριστερό, και επιστρέψτε το αργά στην αρχική του θέση. Επαναλάβετε με το δεξί, και συνεχίστε να εναλλάσσετε για 40 επαναλήψεις.

Καθίσματα

Σηκωθείτε όρθιοι, με την πλάτη σας σχεδόν κολλητά στον καναπέ. Κάντε ένα βαθύ κάθισμα, ώστε να κάθεστε σχεδόν στον καναπέ, αλλά χωρίς να τον ακουμπήσετε. Λυγίστε τα πόδια αλλά διατηρείστε την πλάτη σας ίσια. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση, και κάντε 10-12 επαναλήψεις.

Άσκηση για γάμπες

Σταθείτε όρθιοι. Κοιτώντας μπροστά, η πλάτη σας πρέπει να είναι ίσια. Σηκωθείτε αργά στις μύτες των ποδιών, προσπαθώντας να φτάσετε όσο πιο ψηλά γίνεται. Επιστρέψτε αργά στην αρχική θέση και επαναλάβετε 20 φορές. Αν νιώθετε “τράβηγμα” στις γάμπες, σημαίνει ότι κάνετε την άσκηση σωστά.

Πηγή: iatronet.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »