Ασκήσεις για υπέροχα πόδια

Αν θέλετε να τονώσετε τα πόδια σας, ακολουθούν πέντε ασκήσεις που πρέπει οπωσδήποτε να βάλετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα.

Αν το πρόγραμμα γυμναστικής σας δεν περιλαμβάνει και σε τόσο μεγάλο βαθμό τα πόδια, τότε ήρθε η ώρα να το αλλάξετε αυτό. Ειδικά από την στιγμή που μπορείτε να τονώσετε τους μύες των ποδιών σας με τις παρακάτω απλές ασκήσεις, που μπορούν να ενσωματωθούν στα περισσότερα προγράμματα γυμναστικής.

Η στάση του πολεμιστή ΙΙΙ

Κίνηση yoga, η οποία κάνει θαύματα για τα πόδια, αλλά και για τον κορμό. Σταθείτε με τα πόδια σας ενωμένα, και σηκώστε το αριστερό πόδι προς τα πίσω, βάζοντας το βάρος του σώματος στο δεξί σας πόδι. Συνεχίστε, και έπειτα ρίξτε τον κορμό σας προς τα εμπρός, προσπαθώντας να δημιουργήσετε ευθεία γραμμή με το τεντωμένο πόδι σας. Παραμείνετε στην στάση για πέντε αναπνοές, και επιστρέψτε αργά στην αρχική σας θέση.

Καθίσματα σε καρέκλα

Σταθείτε με την πλάτη σε μία καρέκλα, με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών. Κάντε κίνηση καθίσματος, με την πλάτη ίσια, και σταματήστε λίγο προτού καθίσετε στην καρέκλα. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε.

Κάθισμα με άλμα

Με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων, ξεκινήστε να κάνετε κάθισμα, και μόλις φτάσετε στα 2/3, κάντε ένα επιτόπου άλμα με τα χέρια προς το ταβάνι. Επιστρέφοντας κάτω, κάντε αμέσως και πάλι κάθισμα. Κάντε τρία σετ των είκοσι επαναλήψεων.

Γέφυρα

Ξαπλώστε ανάσκελα, με τα γόνατα λυγισμένα. Στερεώνοντας γερά τα πέλματα στο πάτωμα, υψώστε τους γλουτούς, μέχρι η πλάτη να έχει σχηματίσει ευθεία γραμμή από τα γόνατα μέχρι και τους ώμους. Παραμείνετε στην θέση για ένα δευτερόλεπτο, και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Κάντε 15 επαναλήψεις.

Προβολές

Σταθείτε όρθιοι, με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά. Κάντε ένα βήμα προς τα εμπρός με το αριστερό σας πόδι, φροντίζοντας το δεξί να παραμένει σταθερό. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε με το δεξί πόδι. Κάντε 12-15 επαναλήψεις.

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital