Tο απόλυτο fitness app της Apple

Αφού το i phone είναι από τα πιο πλήρη και ισχυρά ψηφιακά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας και είναι πάντα κοντά μας, γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε για να παρακολουθούμε και να βελτιώσουμε την υγεία μας;

Η Apple σκοπεύει να κάνει το «colpo grosso» στον τομέα του personal healthcare και -σύμφωνα με το 9-to-5 Mac, το εξειδικευμένο blog για προϊόντα της εταιρείας- δημιουργώντας το Apple Healthbook. Μια εφαρμογή που θα παρακολουθεί και θα καταγράφει το σάκχαρο, τους καρδιακούς παλμούς, αναπνοή, βάρος, ενυδάτωση, ακόμα και την κίνηση και τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων.

Είναι πολύ πιθανό να συμπεριλαμβάνεται στο νέο λειτουργικό iOS8 και να αποτελεί ένα από τα δυνατά του σημεία στην καμπάνια προβολής του, πιθανότατα σε συνεργασία με το iWatch, το «έξυπνο» ρολόι που όλοι περιμένουν από την Apple.

Τα Apps καταγράφουν τις ζωτικές λειτουργίες δεν είναι κάτι νέο, στο App Store υπάρχουν πάνω από 40 τέτοιες εφαρμογές -κάποιες καλές, κάποιες όχι και τόσο- και η γενική άποψη είναι πως εφόσον η τάση αυτή διαδοθεί και επιτύχει, αυτό θα σημαίνει καλύτερη πρόληψη ασθενειών και μείωση του κόστους περίθαλψης γενικότερα.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι το Apple Healthbook δεν θα ανταγωνιστεί απαραίτητα ευθέως τις υπάρχουσες εφαρμογές. Πιο πιθανό είναι να τις «εκμεταλλευτεί» με τον ίδιο τρόπο που το Passbook ενσωματώνει δεδομένα (εισιτήρια, boarding pass, gift cards κ.λπ.) του χρήστη από άλλες εφαρμογές σε ένα βολικό interface. Επιπλέον, είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσει «έκρηξη» στην κατασκευή hardware -π.χ. παλμογράφων- που θα συνεργάζονται με το iPhone και τις εφαρμογές του.

Επιπλέον, όπως η φιλοσοφία του Facebook προκάλεσε την άνθηση άλλων κοινωνικών και επαγγελματικών δικτύων –LinkedinNextDoor κ.ά.- έτσι και το HealthBook και οι ανάγκες που θα δημιουργήσει θα βοηθήσουν στη σύλληψη νέων ιδεών στο χώρο του personal fitness, ιδέες που σήμερα δεν μπορούμε να φανταστούμε. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι θα είναι η αρχή για ένα εντελώς νέο οικοσύστημα όπου θα συναντηθούν συναρπαστικά οι υπηρεσίες υγείας, η τεχνολογία και τα δίκτυα.

 

Πηγή: inewsgr.com

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »
SHARE