Αποχή από το γυμναστήριο; Ξανασκέψου το

Όσοι από εσάς σκεφτήκατε να… κόψετε την γυμναστική μέσα στον χειμώνα καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε. Μελέτη έδειξε πως ακόμα και λίγες μέρες αδράνειας φέρνουν άμεσα (αρνητικά) αποτελέσματα.

Ψυχραιμία. Αλλά δείτε τι έδειξε μία νέα μελέτη:
Εάν έχετε αποφασίσει να μην γυμναστείτε όλο το χειμώνα, πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Μειώνοντας την σωματικής σας δραστηριότητα ακόμη και για λίγες ημέρες μπορεί να κάνετε κακό στην υγεία σας, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οι ερευνητές εξέτασαν αυτούς που αθλούνται τακτικά και κάνουν πάνω από 10000 βήματα την ημέρα.
Αυτό ισοδυναμεί περίπου σε 30 έως 60 λεπτά στο γυμναστήριο συν κάποια επιπλέον σωματική δραστηριότητα.

Στη συνέχεια είπαν στους συμμετέχοντες να κόψουν την άσκηση και να μειώσουν τη δραστηριότητά τους σε λιγότερο από 5000 βήματα την ημέρα για πέντε ημέρες.
Μετά από μόλις πέντε ημέρες αδράνειας, οι εθελοντές παρουσίασαν μείωση στη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.

Συγκεκριμένα, τα αιμοφόρα αγγεία στο κάτω μέρος των ποδιών τους, έδειξαν μια σημαντική μείωση στην ικανότητά τους να διαστέλλονται, τα οποία μπορεί να είναι πρόδρομος για περιφερική αρτηριακή νόσο.

«Δεν είμαστε σίγουροι γιατί συνέβη αυτό τόσο γρήγορα, αλλά τα αποτελέσματα μας δείχνουν καθαρά πόσο ευάλωτα είναι τα αγγεία μας από τον καθιστικό τρόπο ζωής. Πόσο κακό μπορεί να κάνει στην υγεία της καρδιάς μακροπρόθεσμα, η απουσία κάθε άσκησης για ένα χρονικό διάστημα, μένει ακόμη να εξετασθεί και να προσδιοριστεί.

Καθώς επίσης και το αν και πως μπορούν τα αιμοφόρα αγγεία να επανακάμψουν όταν επιστρέψει κανείς στο κανονικό επίπεδο της δραστηριότητάς του».

Εν τω μεταξύ, οι ειδικοί συνιστούν να ενσωματώσουμε όση περισσότερη δραστηριότητα μέσα στην ημέρα μπορούμε, ακόμη και αν δεν μπορούμε να γυμναστούμε.

«Από το να μην κάνετε τίποτε, είναι πολύ καλύτερο να κάνετε κάτι».
«Αν στο τέλος της ημέρας αισθάνεστε ότι δεν έχετε καθόλου ασκηθεί, πηγαίνετε ένα περίπατο μετά το δείπνο αντί να καθίσετε στον καναπέ».

Και δείτε πιο κάτω συμβουλές τόσο μα τόσο απλές για να τρώτε λιγότερο!
Η έξυπνη διατροφή δεν είναι πάντα σχετική με την επιλογή λαχανικών και όχι τηγανιτών τροφίμων, ή να παραλείπετε το επιδόρπιο.

Μερικές φορές οι μικρότερες πιο εύκολες συνήθειες μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά, ειδικά όταν πρόκειται για μία σούπερ απλή στρατηγική που σας βοηθά να μειώσετε τις θερμίδες χωρίς να στερηθείτε το φαγητό σας.

«Μασήστε το φαγητό σας περισσότερο χρόνο. Ακούγεται προφανές, αλλά η επιστήμη δείχνει ότι λειτουργεί»!

Ερευνητές έδωσαν σε εθελοντές πίτσα για πρωινό, με την εντολή να μασούν κάθε μπουκιά 15 φορές την μία ημέρα, και 40 φορές τη δεύτερη ημέρα.

Όταν οι εθελοντές μάσησαν την μπουκιά τους 40 φορές είχαν χαμηλότερα επίπεδα γκρελίνης, της ορμόνης που διεγείρει τον εγκέφαλο λέγοντας ότι είναι ώρα να φάει.

Είχαν επίσης υψηλότερα επίπεδα χολοκυστοκινίνης.
Είναι η ορμόνη πληρότητας (έχετε χορτάσει) που βρίσκεται στο έντερο. Αυτό μεταφράζεται σε λιγότερη πείνα μέχρι το μεσημεριανό φαγητό.

Ενώ δεν υπάρχει τίποτε μαγικό στο να μασάμε καλά και πολλές φορές την τροφή μας, το να τρώμε πιο διεξοδικά είναι ένας απλός τρόπος για να κρατήσουμε την όρεξή μας υπό έλεγχο.

Να λοιπόν οι τρεις τρόποι για να το κατορθώσουμε:
Αφήνουμε κάτω το πιρούνι μεταξύ κάθε μπουκιάς.

Δεν τρώμε μπροστά στην τηλεόραση ή στο γραφείο.
Βάζουμε κάποια χαλαρωτική μουσική όταν τρώμε.

Άσκηση και πολύ καλό μάσημα. Χρυσός κανόνας για να είμαστε καλά.

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital