Απογευματινά λάθη που μας φορτώνουν με κιλά

Συνήθειες που πρέπει να αποφεύγονται κατά την προσπάθεια απώλειας βάρους

Κάνετε όλη τη μέρα μια καλή προσπάθεια να χάσετε κιλά, καθώς ξεκινάτε με ένα καλό πρωινό που σας δίνει ενέργεια.Αν όμως θέλετε να συνεχίσετε να καίτε βάρος, διαβάστε ορισμένες συνήθειες που πρέπει να αποφεύγονται τα απογεύματα…Απογευματινό γεύμα: Η κατανάλωση ενός σνακ μεταξύ του μεσημεριανού και του βραδινού όχι απλά ενδείκνυται, αλλά είναι και απαραίτητη για να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργεια σας ψηλά. Ένα απογευματινό σνακ θα σας κρατήσει χορτάτους περισσότερη ώρα, θα μειώσει τη λιγούρα και θα σας αποτρέψει από να πέσετε με τα μούτρα σε ένα πλούσιο δείπνο. Θυμηθείτε όμως πως ένα σνακ είναι απλώς ένα σνακ, δεν είναι ένα μικρό γεύμα. Γι’ αυτό το λόγο, φάτε κάτι που περιέχει μέχρι 150 θερμίδες ή και λιγότερες, αν είναι δυνατό.
Απογευματινά λάθη που μας φορτώνουν με κιλά 1
Δεν πάτε γυμναστήριο:Ανεξάρτητα από το αν είστε πολύ κουρασμένοι μετά το γεύμα ή αν δεν μπορείτε να βρείτε χρόνο μετά τη δουλειά για να επισκεφθείτε το γυμναστήριο, μιλάμε για περίπου 300 θερμίδες που δεν καίτε μέσα στην ημέρα.Αν, λοιπόν, είστε κουρασμένοι γυρνώντας από τη δουλειά και δεν έχετε χρόνο και διάθεση να κάνετε γυμναστική, κανονίστε έτσι το πρόγραμμά σας και πηγαίνετε στο γυμναστήριο πριν από τη δουλειά σας το πρωί. Έτσι, δεν θα ανησυχείτε για το αν χάσατε τις ώρες του γυμναστηρίου και δεν θα μένετε πίσω στην εκγύμναση του σώματός σας.

Πηγαίνετε για καφέ: Ο πειρασμός είναι πολύ κακό πράγμα, ειδικά όταν κάνετε δίαιτα, επομένως είναι πολύ δύσκολο να περνάτε από την αγαπημένη σας καφετέρια, εκεί που παίρνετε καθημερινά καφέ με άρωμα καραμέλας και σιρόπι σοκολάτας, ακολουθία ενός μικρού γλυκίσματος.

Αν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς καφέ, φτιάξτε καφέ στη δουλειά ή ζητήστε από ένα συνάδελφο να σας φέρει έναν ελαφρύ καφέ καθώς έρχεται, αν θέλετε να μείνετε μακριά από τον πειρασμό.

Παίρνετε κέρασμα στο γραφείο: Είναι αλήθεια ότι στα περισσότερα γραφεία, επειδή δουλεύουν πολλοί άνθρωποι, κυκλοφορούν κεράσματα συνεχώς, άλλοτε λόγω γενεθλίων, άλλοτε λόγω ονομαστικών εορτών. Αν όμως στο γραφείο σας υπάρχουν πάντα γλυκά, να είστε προσεκτικοί γιατί τα κιλά μπαίνουν πολύ εύκολα, αν συνηθίσετε να τρώτε ένα γλύκισμα κάθε απόγευμα. Μην προσβάλλετε τους συναδέλφους σας, αλλά φροντίστε να απολαμβάνετε ένα επιδόρπιο μια στο τόσο κι όχι κάθε μέρα.

Συχνάζετε στην κουζίνα του γραφείου:
Είναι πολύ χρήσιμο να υπάρχει κουζίνα στο γραφείο, ωστόσο, αν συχνάζετε σε αυτόν το χώρο και δοκιμάζετε τα πάντα, θα παχύνετε. Αποφύγετε, λοιπόν, την κουζίνα του γραφείου και μείνετε μακριά από τα σνακ που μπορεί να είναι ανθυγιεινά. Αντ’ αυτού, πάρτε στη δουλειά τα δικά σας σνακ και κρατήστε τα κοντά σας για να αποφύγετε να μπείτε στην κουζίνα του γραφείου.

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »