8 σούπερ ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά

Αποκτήστε το six pack που πάντα θέλατε συνδυάζοντας σε μια προπόνηση οκτώ ασκήσεις – «φωτιά» για επίπεδη κοιλιά…
Το πολυπόθητο six pack, οι κοιλιακοί δηλαδή, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί χρόνο, αφοσίωση και το κυριότερο πειθαρχία.
Δεν θα σας πούμε ψέματα, μαγικές ασκήσεις για επίπεδη και καλοσχηματισμένη κοιλιακή χώρα δεν υπάρχουν. Όμως μπορείτε να ενσωματώσετε στην προπόνησή σας ορισμένες ασκήσεις οι οποίες «δουλεύουν» υποδειγματικά το συγκεκριμένο σημείο και φέρνουν αποτελέσματα σε συνδυασμό πάντα με προσεγμένη διατροφή.

Και πάλι όμως, το να επικεντρώσετε την προπόνησή σας μόνο σε αυτό το σημείο δεν είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. Θα πρέπει να συμπεριλάβετε και ασκήσεις που γυμνάζουν όλο το σώμα και τους σταθεροποιητές μυς της κοιλιάς.
Μπερδευτήκατε; Ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα και προτείνουμε ένα σούπερ πρόγραμμα για επίπεδη κοιλιά, το οποίο βασίζεται σε όλα τα παραπάνω.

Για κάθε άσκηση από τις παρακάτω θα κάνετε τρία σετ των 15 επαναλήψεων, κάνοντας διάλειμμα 45 δευτερολέπτων μεταξύ των σετ. Όταν ολοκληρώσετε όλα τα σετ για όλες τις ασκήσεις, ξεκουραστείτε 2 λεπτά και επαναλάβετε ξανά.
Μην ξεχνάτε το καλό ζέσταμα (10 λεπτά) πριν ξεκινήσετε και στο τέλος την αποθεραπεία (διατάσεις, χαλαρό τρέξιμο).

Mountain Climbers

Πάρτε θέση για pushups και ανοίξτε ελαφρώς τα πέλματα. Φέρτε το δεξί γόνατο προς το στήθος, επιστρέψτε γρήγορα στην αρχική στάση και επαναλάβετε με το αριστερό γόνατο φροντίζοντας να κρατάτε πάντα την κοιλιά σφιγμένη. Συνεχίστε κάνοντας εναλλαγές στα πόδια.

super-askiseis-485-4
Στροφές κορμού με αλτήρα

ΛΑΒΕΤΕ χαμηλή θέση για κάθισμα κρατώντας έναν αλτήρα με τα χέρια κοντά στον δεξί σας αστράγαλο. Τεντώστε τα πόδια διατηρώντας ίσια τα χέρια και καθώς σηκώνεστε, στρίψτε τον κορμό σας και φέρτε τον αλτήρα διαγώνια πίσω από το αριστερό αυτί σας. Κάντε 15 επαναλήψεις κι αλλάξτε πλευρά.

super-askiseis-485-3
Οπίσθιες προβολές με άρση ποδιού

Σταθείτε με τα χέρια στη μέση και τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων. Κάντε ένα βήμα πίσω με το αριστερό πόδι κρατώντας τον κορμό σας σε ευθεία και λυγίστε το δεξί έτσι ώστε και τα δύο γόνατα να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών. Βάζοντας δύναμη στο δεξί πόδι, φέρτε το αριστερό ξανά μπροστά σηκώνοντας το λυγισμένο μέχρι το ύψος της κοιλιάς, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

super-askiseis-485-7
Σανίδα με κίνηση

Πάρτε θέση για pushups σε ένα στρώμα με τη διαφορά ότι δεν θα στηριχτείτε στα γόνατα, αλλά στις μύτες των ποδιών και στους αγκώνες αντί για τις παλάμες σας. Κρατώντας το σώμα σας σε μια απόλυτη ευθεία παράλληλα με το έδαφος και σφίγγοντας την κοιλιά και την ράχη σας, σπρώξτε απαλά τις μύτες των ποδιών ώστε να κινηθείτε μπρος-πίσω, πάντα όμως παράλληλα με το έδαφος.

super-askiseis-485-1
Μπροστινά καθίσματα με αλτήρες

Κρατήστε ένα ζευγάρι αλτήρες στους ώμους σας όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Κρατώντας σφιγμένη την κοιλιά και ρίχνοντας την λεκάνη πίσω, λυγίστε τα γόνατα και χαμηλώστε το σώμα σας μέχρι αυτά να σχηματίσουν γωνία 90 μοιρών. Επανέλθετε στην όρθια στάση.

super-askiseis-485-5
Burpees

Ξεκινάτε σε θέση για κάθισμα με τα χέρια σας μπροστά στο πάτωμα, ελαφρώς πιο ανοικτά από το άνοιγμα των ώμων. Κλωτσήστε τα πόδια σας προς τα πίσω, κρατώντας το πάνω μέρος του σώματος σταθερό σε θέση για pushup. Προσγειωθείτε στις μύτες των ποδιών σας με το σώμα σας σε ευθεία και επιστρέψτε αμέσως τα πόδια σας στην αρχική θέση καθίσματος. Από αυτή τη θέση κάντε άλμα και επιστρέψτε πάλι στη θέση για κάθισμα.

super-askiseis-485-2
Swing με αλτήρα

Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια λίγο πιο ανοιχτά από το άνοιγμα των ώμων, κρατώντας με τα δυο χέρια τεντωμένα έναν αλτήρα σχεδόν πάνω από το κεφάλι σας. Λυγίστε τα γόνατα σας, παράλληλα χαμηλώστε τον κορμό σας, διατηρώντας ίσια την ράχη και φέρτε τον αλτήρα σαν εκκρεμές ανάμεσα από τα πόδια σας. Εκρηκτικά, επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.

super-askiseis-485-new

Άρσεις θανάτου με αλτήρες

Σταθείτε με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων κρατώντας ένα ζευγάρι αλτήρες μπροστά σας όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Κρατώντας σε όλη την διάρκεια της άσκησης την πλάτη σας ίσια, γείρετε αργά αργά προς τα μπρος χαμηλώνοντας τους αλτήρες. Όταν οι αλτήρες φτάσουν λίγο πιο κάτω από τα γόνατα, βάλτε δύναμη στα πόδια και κρατώντας την πλάτη σας σε ευθεία επανέλθετε στην όρθια θέση.

1

 

 

Πηγή: ifitnessbook.com

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital