8 λόγοι για να τρέξεις σήμερα

Θέλεις να βγεις έξω και να τρέξεις, αλλά σου λείπει το κίνητρο; Εμείς σου δίνουμε 8 λόγους για να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας το τρέξιμο!

1 Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις ή να τελειώσεις τη μέρα σου

Σίγουρα, το να κοιμηθείς λίγο παραπάνω ή να πιεις μια μπυρίτσα μετά τη δουλειά είναι δελεαστικά. Αλλά το να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ένα 30λεπτο τρεξιματάκι θα σε γεμίσει ενέργεια, θα σε βοηθήσει να συγκεντωθείς καλύτερα στη δουλειά σου και να αποδώσεις τα μέγιστα (και που ξέρεις, μπορεί να πάρεις και προαγωγή). Αν τρέξεις μετά τη δουλειά θα καθαρίσει το μυαλό σου και θα απαλλαγείς από το εργασιακό στρες. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

2  Θα χαλαρώσεις με φυσικό τρόπο

Έχεις έναν γκρινιάρη προιστάμενο; Πιεστικούς πελάτες ή deallines;Κακές συναδελφικές σχέσεις; Κάνε ένα διάλειμμα από τη δουλειά, το οποίο σημαίνει σταμάτα να ελέγχεις τα email σου, το Instagram ή το facebook και αποσυνδέσου για λίγο τρέχοντας μακριά από την τρέλα της καθημερινότητας.

3 Δεν χρειάζεσαι γυμναστήριο ή εξοπλισμό

Μπορείς να βγεις οποιαδήποτε ώρα έξω και απλώς να τρέξεις. Και οι άνθρωποι που τρέχουν έξω, τρέχουν γρηγορότερα, μακρύτερα και το απολαμβάνουν περισσότερο από όσους είναι κολλημένοι σε ένα διάδρομο.

4 Θα ζήσεις περισσότερο

Ένα τρέξιμο τη μέρα το γιατρό τον κάνει πέρα. Καίει θερμίδες και μειώνει το κίνδυνο θανάτου από νόσους που οφείλονται στην έλλειψη άσκησης και την παχυσαρκία.

5 Θα μείνεις για λίγο με τον εαυτό σου

Και θα μπορέσεις να αφήσεις πίσω σου όλες τις σκέψεις που σε βασανίζουν.

6 Θα έχεις μνήμη ελέφαντα

Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας δεν είναι ο μόνος τρόπος για διατηρήσεις τα εγκεφαλικά σου κύτταρα νέα. Οι έρευνες δείχνουν ότι όσο πιο δραστήριος είσαι τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να θυμάσαι μέχρι τα βαθιά γεράματα.

7 Θα προσφέρεις κάτι καλό

Εάν τρέχεις καιρό γράψου σε έναν αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό και σκέψου ότι προσφέρεις με το τρέξιμό σου και μπορείς να κάνεις τη διαφορά.

8 Η ευφορία του δρομέα ισχύει

Σοβαρά. Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο.

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »