Εάν ασκείστε σε καθημερινή βάση και παρόλα αυτά δε βλέπετε τα ανάλογα αποτελέσματα στη φυσική σας κατάσταση και γενικότερα στο σώμα σας τότε, ίσως έφτασε η στιγμή να αλλάξετε μέθοδο εκγύμνασης προσθέτοντας νέες προκλήσεις στον εαυτό σας. Ακολουθούν 8 συμβουλές για το πως θα βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση.

8 απλά tips για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση 1

Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή

Το φαγητό λειτουργεί σαν καύσιμο για τον οργανισμό. Μια θρεπτική και ισορροπημένη διατροφή είναι κομβική για τον οργανισμό σας, δίνοντας του την απαραίτητη ενέργεια για ανταπεξέλθει σε ένα σκληρό πρόγραμμα προπόνησης. Ένας συνδυασμός γευμάτων που περιέχει χαμηλή περιεκτικότητα λιπαρών μεν, είναι πλούσια σε υδατάνθρακες δε, θα σας προσφέρει τα αποτελέσματα που προσδοκάτε. Για να μην ξεμένει το σώμα σας από ενέργεια, είναι προτιμότερο να καταναλώνετε πολλά και μικρά γεύματα κατά την διάρκεια της μέρας.

8 απλά tips για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση 2

Επιλέξτε ένα όργανο γυμναστικής που σας αρέσει

Αν θεωρείτε πως ένα ελλειπτικό ή ένα ποδήλατο είναι βαρετά όργανα για εσάς, τότε προτιμήστε ένα άλλο όργανο γυμναστικής που το θεωρείτε πιο συναρπαστικό. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν κάποιος ασκούμενος θεωρεί το πρόγραμμα προπόνησής του μονότονο και βαρετό, τότε η απόδοσή του θα είναι μειωμένη.

Ξεκούραση

Η μέγιστη προσπάθεια χρειάζεται και τον κατάλληλο χρόνο ξεκούρασης, δίνοντας στους μυς την δυνατότητα να αναρρώσουν. Αυτό προϋποθέτει τουλάχιστον 8 ώρες ύπνο καθημερινά.

Μειώστε τον χρόνο ανάπαυσης μεταξύ των σετ

Οι γυμναστές προτείνουν τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα ξεκούρασης μεταξύ των σετ. Μειώνοντας τον χρόνο αυτό, αποδεδειγμένα θα πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα.

8 απλά tips για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση 3

Δοκιμάστε τα όρια σας

Το ανθρώπινο σώμα είναι απίστευτα προσαρμοστικό. Αυτό σημαίνει πως εάν εμμένετε σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ασκήσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα διαπιστώσετε ότι η αποτελεσματικότητα του αρχίζει σταδιακά να φθίνει. Είναι πολύ σημαντικό να αλλάζετε την ρουτίνα των ασκήσεων, καθώς και το επίπεδο δυσκολίας τους.

Καφές και γυμναστική

Πρόσφατη ισπανική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism έδειξε ότι μια μικρή δόση καφέ μπορεί να βοηθήσει έναν αθλητή να κάψει περισσότερες θερμίδες ακόμη και τρεις ώρες μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης.

8 απλά tips για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση 4

Προπόνηση με έναν φίλο

Είναι πιο δύσκολο να ακυρώσετε την προπόνηση σας, εάν προπονείστε με έναν φίλο. Θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε το ανταγωνιστικό σας επίπεδο, θα σας προσφέρει τα κίνητρα που χρειάζεστε και θα κάνει την άσκηση πιο ανταγωνιστική.

High-intensity interval training

Ένα High-intensity interval training πρόγραμμα, γνωστό και ως HIIT, περιλαμβάνει μικρές αλλά και “εκρηκτικές” κινήσεις οι οποίες είναι ιδανικές για την αύξηση της αντοχής σας περισσότερο από κάθε άλλο τύπο άκσησης.