Επτά απλές συνήθειες που μας ομορφαίνουν

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα κοιταχτείτε στον καθρέφτη λέγοντας «πώς είμαι έτσι;», σκεφτείτε ότι ίσως θα πρέπει να κάνετε κάτι από τα παρακάτω ή όλα μαζί.

Το νερό, νεράκι

Tο νερό ενυδατώνει την επιδερμίδα μας και βοηθά στην επούλωσή της από την «ζημιά» που προκαλεί ο ήλιος. Με τον ερχομό του καλοκαιριού μάλιστα, η ενυδάτωση κρίνεται ακόμα πιο αναγκαία. Όσον αφορά την ποσότητα, μερίδα ειδικών συνιστά οκτώ ποτήρια την ημέρα, ενώ άλλοι προτείνουν να πίνουμε νερό μόνο όταν διψάμε. Σε κάθε περίπτωση, η ημερήσια κατανάλωση νερού εκτός από το να ενυδατώνει την επιδερμίδα, βοηθά και στην αποβολή των τοξινών εκείνων οι οποίες την κάνουν να δείχνει «θαμπή».

Κάπνισμα Stop

Μερικές φορές, μια «καλή» συνήθεια είναι να καταφέρουμε να κόψουμε την «κακή». Στην περίπτωση του τσιγάρου, οι παρενέργειες για το δέρμα, μαζί με τις υπόλοιπες για τον οργανισμό, είναι λίγο πολύ γνωστές: γερνά πρόωρα την επιδερμίδα, εξαντλεί το κολλαγόνο, λεπταίνει το δέρμα και κιτρινίζει τα δόντια. Κάντε λοιπόν συνήθεια την… διακοπή του και θα βγείτε κερδισμένοι.

Θα φας καλά

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή, εκτός από το ότι αποτελεί το άλφα και το ωμέγα της γενικότερης υγείας, συμβάλλει τα μέγιστα και στην εμφάνισή μας: λαμπερή επιδερμίδα, δυνατά μαλλιά και fit σιλουέτα. Η Μεσογειακή Διατροφή είναι σε κάθε περίπτωση ιδανική: περιέχει ελάχιστα λιπαρά φαγητά και περισσότερες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, «καλά» λιπαρά όπως τα ωμέγα-3 και φυσικά ελαιόλαδο.

Κάντε φίλο τον Μορφέα

Ο ύπνος μπορεί να «θρέφει τα παιδιά», όμως το ίδιο κάνει και στην επιδερμίδα μας. Κατά την διάρκεια του ύπνου πραγματοποιείται η ανανέωση των κυττάρων και αυξάνεται η παραγωγή του κολλαγόνου, ενός αμινοξέος απαραίτητου για την υγιή όψη της επιδερμίδας. Η έλλειψη ύπνου από την άλλη πλευρά, μπορεί να αυξήσει το σμήγμα, τα σπυράκια και να κάνει την επιδερμίδα σας να φαίνεται πιο «χλωμή». Αν και δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονικό όριο επαρκούς ύπνου, παρ’ όλα αυτά οι ειδικοί συνιστούν έξι με οκτώ ώρες για έναν υγιή ενήλικα.

Επιδερμίδα:

Προσέχουμε για να έχουμε .Η προστασία και η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι δύο από τους βασικούς «πυλώνες» για να δείχνουμε πιο όμορφοι/ες. Όσον αφορά την προστασία, χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό προσώπου και σώματος μεγάλου δείκτη, ενώ για την ενυδάτωση χρησιμοποιήστε κρέμες οι οποίες να είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, E και Α.

«Μην καμπουριάζεις παιδί μου!»

Οι πολλές ώρες στον υπολογιστή, αλλά και η αδυναμία των μυών της πλάτης αποτελούν τα κύρια αίτια της «καμπούρας», δηλαδή της κυφωτικής στάσης του σώματος: οι ώμοι “πέφτουν” μπροστά, η πλάτη κυρτώνει και εμείς μοιάζουμε ολοένα και περισσότερο με τον… Κουασιμόδο. Σε αρκετές περιπτώσεις, η εν λόγω στάση οφείλεται και στην «αμυντική» μας θέση όταν νοιώθουμε άβολα σε ένα περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση, αν οι ώμοι σας «πέφτουν» συνεχώς μπροστά κατά την διάρκεια της ημέρας, το σώμα προσαρμόζεται σε αυτήν την στάση και πιθανώς να προκληθούν πολύ σοβαρότερα προβλήματα στο σκελετικό σας σύστημα (κύφωση) σε βάθος χρόνου. Κάθε φορά λοιπόν που παρατηρείτε ότι «καμπουριάζετε», σφίξτε την πλάτη και ρίξτε τους ώμους πίσω.

Άσκηση, άσκηση, άσκηση

Είναι προφανές ότι οποιαδήποτε μορφή άσκησης μπορεί να έχει τα μέγιστα οφέλη τόσο στην υγεία, όσο και στην εμφάνισή μας. Αν δεν έχετε καμία επαφή με το… άθλημα, προσπαθήστε να ενσωματώσετε τουλάχιστον τριάντα λεπτά χαλαρό τρέξιμο ή περπάτημα στην καθημερινότητά σας. Στην συνέχεια και αφού πάρετε το βάπτισμά του πυρός, μπορείτε να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κάνετε συνδρομή σε κάποιο γυμναστήριο.

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital