7 λόγοι που το Pilates θα κάνει τη ζωή σας καλύτερη

Το Pilates δεν βοηθά απλά στο μυαλό και το σώμα. Η συγκεκριμένη γυμναστική είναι κάτι παραπάνω. Δείτε, λοιπόν, τους 7 λόγους που αν κάνετε Pilates η ζωή σας θα γίνει πολύ καλύτερη.
1. Πείτε αντίο στο στρες. Κάνοντας Pilates θα δείτε αμέσως αποτελέσματα. Τα μαθήματα είναι τόσο έντονα και γυμνάζει όλο το σώμα. Δεν νιώθετε μόνο ότι οι ασκήσεις έχουν αποτέλεσμα αλλά αισθάνεστε ανανεωμένοι αμέσως μετά. Είναι το τέλειο αγχολυτικό.
2. Το τέλειο σώμα. Δεν είναι τυχαίο που πολλές stars έχουν επιλέξει αυτό το είδος γυμναστικής. Μεταξύ άλλων διορθώνει τη στάση του σώματος, σας κάνει πιο δυνατές και βοηθά στην ισορροπία.
3. Γυμναστική χωρίς… φασαρία. Τι εννοούμε με αυτό. Μπορείτε να κάνετε και μόνες σας Pilates στο σπίτι. Ο γυμναστής μπορεί να βγάλει ένα πρόγραμμα αποκλειστικά για εσάς που να συμβαδίζει με τις ανάγκες σας.
4. Μένετε πάντα σε φόρμα. Η συγκεκριμένη γυμναστική σας βοηθά να κάψετε πολλές θερμίδες και ο καλύτερο τρόπο για να χάσετε βάρος είναι να συνδυαστούν οι pilates με cardio ασκήσεις.
5. Ξεχάστε το… καμπούριασμα. Οι Pilates βοηθούν στην σωστή στάση του σώματος κυρίως στους γοφούς, στο κάτω μέρος της πλάτης και του αυχένα αντιμετωπίζοντας έτσι το καμπούριασμα.
6. Μπορείτε να κάνετε ακόμα κι αν είστε έγκυος. Είναι η ιδανική γυμναστική για τις μέλλουσες μαμάδες που δε θέλουν να χάσουν την φόρμα τους. Επίσης βοηθά πολύ μετά την γέννα να αποκτήσουν οι μαμάδες την αρχική του μορφή. Και αυτό είναι εγγυημένο.
7. Ξεχάστε μια και καλή τους πόνους στην πλάτη. Πρέπει να ξέρετε ότι οι Pilates γνώρισαν μεγάλη ανταπόκριση, αρχικά, ως ένας είδος γυμναστικής- αποκατάσταση. Ο Pilates ήταν ένας γυμναστής που αφιέρωσε τη ζωή του στη διδασκαλία των τεχνικών του πιστεύοντας ότι η κακή στάση του σώματος συνδέεται με την κακή υγεία. Θεωρούσε ότι οι καλές αναπνοές και η ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης βοηθούν πολύ στην ενδυνάμωση του κορμού και μειώνουν το στρες.

 

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »