6 Βήματα για να Επιλέγετε τα Σωστά Εσώρουχα για την Υγεία σας

Κατόπιν μιας μικρής έρευνας ανακαλύψαμε τους κινδύνους που μπορεί να κρύβουν για την προσωπική μας υγιεινή τα αγαπημένα μας στιλ εσωρούχων. Ορίστε οι συμβουλές μας:

1. Αποφεύγετε τα strings όταν γυμνάζεστε
Αποφεύγετε τα στενά, σφιχτά strings όταν γυμνάζεστε. Καμιά από εμάς δε θέλει να φαίνεται το εσώρουχό της ενώ γυμνάζεται, όμως τα strings είναι συνήθως σφιχτά και έχουν την τάση να κινούνται μπρος και πίσω ενώ ασκείστε. Όλη αυτή η τριβή και η θερμότητα που δημιουργείται μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και κολπικές βακτηριακές λοιμώξεις, ανεξάρτητα από το ύφασμα του εσωρούχου σας.
2. Καλύτερα ακόμα, απλώς προσπαθείτε να αποφεύγετε γενικά τα strings
Προσπαθήστε να υιοθετήσετε τα boyshorts για την καθημερινότητά σας. Τα γυναικεία brazil και  strings μπορούν να προκαλέσουν εξάπλωση των βακτηρίων, και ενδέχεται να προκύψουν λοιμώξεις του ουροποιητικού ή κολπικές μολύνσεις. Τα κοινά βακτήρια των κοπράνων, όπως τα E. coli, μπορούν να περάσουν στον κόλπο μέσω του string. Αν αυτά ανέλθουν εντός της μήτρας μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονώδη νόσο της πυέλου ή και λοίμωξη της ουροδόχου κύστης. Εάν δεν μπορείτε παρ’ όλα αυτά να αποχωριστείτε το string σας, τουλάχιστον διαλέξτε ένα βαμβακερό.
3. Προσπαθείτε να επιλέγετε βαμβακερά εσώρουχα
Για τα καθημερινά σας εσώρουχα το βαμβάκι είναι η καλύτερη επιλογή. Οι φυσικές ίνες σάς προσφέρουν αίσθηση φρεσκάδας. Το βαμβάκι απορροφά τον ιδρώτα από το δέρμα, αποθαρρύνοντας την ανάπτυξη μυκήτων, οπότε καλύτερα να φοράτε βαμβακερά εσώρουχα όσο το δυνατόν συχνότερα. Προσπαθείτε να αποφεύγετε άλλα συνθετικά υλικά όπως νάιλον και λίκρα, τα οποία παγιδεύουν την υγρασία και τη θερμότητα, παρέχοντας πρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη των μυκήτων. Αν μη τι άλλο, προσπαθείτε τουλάχιστον να φοράτε εσώρουχα με βαμβακερή επένδυση στο εσωτερικό.
Εάν πηγαίνετε στο γυμναστήριο, επιλέξτε ποιοτικά κολάν γυμναστικής και φροντίστε να αλλάζετε αμέσως μετά το εσώρουχό σας. Για να μειώσετε τον κίνδυνο, πάρτε μαζί σας ένα επιπλέον ζευγάρι εσώρουχα στην τσάντα του γυμναστηρίου σας, και φορέστε τα πριν φύγετε από εκεί (ακόμα και αν σκοπεύετε να κάνετε ντους στο σπίτι).
4. Περιορίστε τα shapewear (λαστέξ)
Αγαπάμε πολύ τα shapewear, αλλά φορώντας τα πολύ συχνά μπορεί να προκαλέσoυν ορισμένα σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι γυναικολόγοι αναφέρουν ότι η πολύ συχνή χρήση του shapewear και άλλων εφαρμοστών εσωρούχων μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Αντ’ αυτού, προσπαθείτε να τά φοράτε μόνο μια-δυο φορές την εβδομάδα και, όποτε χρειάζεται, να φοράτε ποιοτικά βαμβακερά εσώρουχα από μέσα.
5. Διαλέγετε εσώρουχα ομοιόμορφα με το δέρμα σας (seamless)
Τα εσώρουχα που είναι κομμένα με λέιζερ όχι μόνο αφαιρούν τις ορατές γραμμές στις ραφές, αλλά είναι επίσης πιο ήπια για το δέρμα σας. Οι ελαστικές ταινίες που είναι πάρα πολύ σφιχτές ενδέχεται να είναι πολύ ενοχλητικές. Ο χρόνιος ερεθισμός και το τρίψιμο μπορεί να προκαλέσουν εκδορές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σκούρυνση στο χρώμα του δέρματος ή μόνιμες ουλές. Μερικές φορές, αν το εσώρουχό σας είναι παλιό και η ελαστική ραφή έρχεται σε επαφή με το δέρμα σας, μπορεί να προκληθεί εξάνθημα ή ακόμα και δερματίτιδα.
6. Πετάξτε τα!
Όταν ετοιμάζεστε να πέσετε στο κρεβάτι, απλά ξεχάστε τα εσώρουχα. Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε υγιή την ευαίσθητη περιοχή και να ενισχύσετε την πρόληψη των λοιμώξεων, είναι να κοιμάστε χωρίς εσώρουχα. Επίσης, προσπαθείτε να φοράτε φαρδιές πιτζάμες που να αφήνουν το σώμα ν’ αναπνέει και να μην αισθάνεται ασφυκτικά.

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »