6 λάθη στην γυμναστική που σε κουράζουν χωρίς λόγο

Πολλές φορές άθελά μας ή χωρίς να γνωρίζουμε την μηχανική του ανθρώπινου σώματος κάνουμε χαζά λάθη στην γυμναστική μας. Εμείς τονίσαμε έξι από αυτά που θεωρούμε πιο σημαντικά, ώστε να μην τα επαναλάβει κανείς μας.

1-Μεμονωμένες ασκήσεις

Το να κάνεις ασκήσεις που αφορούν μόνο μια μυική ομάδα μεμονωμένα, μετά με μια άλλη και μετά με τρίτη, απλά δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Αυτό το λάθος συμβαίνει κυρίως, όταν γυμναζόμαστε στο σπίτι. Όσες περισσότερες μυικές ομάδες κινητοποιείς ταυτόχρονα, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα για το σώμα σου.

 

2-Γυμναστική μόνο με μηχανήματα

Τα μηχανήματα περιορίζουν το εύρος των κινήσεών μας και καμιά φορά το σώμα μας αγκυλώνει ή χάνουμε μεγάλο μέρος της ευλιγισίας μας. Ακόμα τα μηχανήματα μπορεί να ταλαιπωρήσουν περισσότερο τις αρθρώσεις σου, οπότε καλύτερα θα πρέπει να ισορροπείς κάπως την χρήση τους.

 

3-Κοιλιακοί και ροκανίσματα

Αν κάνει κοιλιακούς και ροκανίσματα χωρίς σταματημό, κάτι θα καταφέρεις, αλλά σίγουρα όχι six-pack. To six-pack είναι και διατροφή και απόλυτη έλλειψη λίπους στο στομάχι, αν είσαι έτοιμος για θυσίες θα τα καταφέρεις. Με τα απλά ροκανισματάκια και τους κοιλιακούς, κακό δεν κάνεις, θα έχεις δυνατούς κοιλιακούς και θα στηρίζουν τον κορμό σου. Αποφάσισε τι θέλεις όμως. Και που είσαι! Κάνε και ραχιαίους.

 

4-Καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις χωρίς έλεος

Οκ, χρειάζεται ένταση για να χάσεις λίπος, αλλά μην χάνεις το μέτρο. Για αρχή το να χάνεις απότομα λίπος είναι κακό, γιατί απελευθερώνεις τις τοξίνες που φυλακίζονται σε αυτό και ξεχύνονται στον οργανισμό σου. Κατά δεύτερον αν δεν τρέφεσαι σωστά και άρχισες απότομα τις καρδιαναπνευστικές ασκήσεις. Το πιο πιθανό είναι ότι επιβαρύνει την καρδιά σου. Με μέτρο και ήρεμα.

 

5-Αυξάνεις τις ώρες και όχι την ποιότητα

Αυξάνοντας τις ώρες της γυμναστικής και όχι την ποιότητα, το μόνο που θα καταφέρεις είναι το σώμα σου να συνηθίσει πιο εύκολα σε αυτό το ρυθμό άσκησης και δεν θα καταφέρεις και πολλά πράγματα. Αν στο γυμναστήριο σου έχεις προγράμματα που σε ενδιαφέρουν, κάνε ένα καλό στο σώμα σου και σε σένα. Δηλαδή πιάσε ένα δύο από αυτά δύο φορές την εβδομάδα να μην βαριέσαι κιόλας. Μια ακόμα λύση είναι να απευθυνθείς σε προπονητή, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

 

6-Μην κάνεις το σώμα σου να βαριέται

Το ανθρώπινο σώμα όπως είπαμε συνηθίζει πολύ έυκολα σε ένα τύπο ασκήσεων, μεταλλάσεται ώστε να αντεπεξέλθει στις ασκήσεις που το υποβάλλεις, αλλά κάποια στιγμή πέφτει(ς) σε τέλμα. Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα σου έπιασε το όριό του με τον συγκεκριμένο τρόπο άσκησης, το κάνει με τέτοια ευκολία που το κέρδος είναι μικρό. Άλλαξε την ρουτίνα σου και θα ησυχάσεις.

Πηγή: wefit.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »