5 πράγματα που δεν θα ακούσεις από κανέναν για την απώλεια βάρους

Η απώλεια βάρους δεν είναι τελικά όσο απλή υπόθεση μπορεί να δείχνει. Χρειάζεται να προβείτε σε κάποιες αλλαγές για να έχετε έναν φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος.

Ένας φυσιολογικός δείκτης μάζας σώματος απαιτεί αρκετό κόπο και πράγματα που ενδεχομένως να μην τα γνωρίζετε. Το να κόψετε το βραδινό μπορεί να είναι μία λύση, αλλά όχι και η μοναδική!

Κάντε μικρές αλλαγές για τη μεγάλη αλλαγή

Πιστεύετε ότι θα πρέπει να αλλάξετε μόνιμα διάφορες πτυχές της ζωής σας για να χάσετε βάρος. Σας ζητείται να κάνετε αλλαγές σε αυτά που τρώτε, πώς τρώτε, στην κοινωνική σας συμπεριφορά και τη σωματική σας δραστηριότητα. Ναι, πρέπει να τα αλλάξετε, αλλά λίγο-λίγο κάθε φορά.

Θα οπισθοδρομήσετε

Δεν θα γίνουν όλα όπως φαίνονται στις διαφημίσεις. Ακόμα και αν κάνετε τα πάντα όπως πρέπει, θα αντιμετωπίσετε ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα στο δρόμο προς ένα καλοσχηματισμένο σώμα. Για την επιτυχή απώλεια βάρους, πρέπει να ξεπεράσετε τα εμπόδια και να μην τα αφήσετε να έχουν μακροπρόθεσμα αντίκτυπο στις προσπάθειές σας.

Δείτε επίσης : Χάσε βάρος “παίζοντας” με τους υδατάνθρακες

Όλες οι δίαιτες αποτυχαίνουν

“Η δίαιτα” δεν είναι ποτέ λύση και αποτελεί απλώς μια προσωρινή στρατηγική για την απώλεια βάρους. Όσο πιο αυστηρά την επιχειρείτε, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να αποτύχετε. Ακόμα και αν υπάρξει αλλαγή, θα υπάρξει μια τάση να ανακτήσετε, τουλάχιστον κάποιο μέρος, του χαμένου βάρους μετά από κάποιο καιρό.

Είναι μια ατελείωτη διαδικασία

Η απώλεια βάρους είναι ένα ταξίδι με καθορισμένη αρχή αλλά χωρίς τέλος. Πρέπει να είστε πιστοί σε αυτό για να χάσετε κιλά και να αποτρέψετε τον εαυτό σας από το να τα ξαναπάρει. Αν θέλετε μια πιο λεπτή εκδοχή του εαυτού σας, βεβαιωθείτε ότι δεν θα επιστρέψετε στις παλιές συνήθειες και συμπεριφορές μετά από λίγα χρόνια.

Μπορεί να δοκιμάσει τις σχέσεις σας

Η απώλεια βάρους μπορεί να σας κάνει να νιώθετε πιο ελκυστικοί, να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας και να κάνετε πολλά άλλα υπέροχα πράγματα. Ωστόσο, μπορεί να επηρεάσει την ισορροπία των σχέσεών σας. Η αλλαγή του σώματός σας απαιτεί χρόνο και ο σύντροφός σας μπορεί να πιστεύει ότι αδιαφορείτε για τη σχέση σας. Αν επικοινωνείτε, θα καταλάβει και θα σας υποστηρίξει.

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »