5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις προτού ξεκινήσεις το Personal Training

personal trainer

Όλα ξεκινούν με την απόφαση να ψάξεις τον κατάλληλο Personal Trainer. Τι πρέπει να γνωρίζεις εκ των προτέρων και ποιες είναι οι -πέντε- ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις προτού ξεκινήσεις.

Ωστόσο, σκέφτηκες ποτέ με ποια κριτήρια θα τον επιλέξεις; Ο «πιο οικονομικός», ο «πιο ωραίος ή εκείνος με τη φήμη πως θα σε κάνει να ξεπεράσεις τα όρια σου; Μη βιαστείς να επιλέξεις, πριν απαντήσεις λεπτομερώς τις παρακάτω ερωτήσεις! 

1. Ποιος είναι ο σκοπός μου;

Είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου ποιος, πραγματικά, είναι ο στόχος πολύ πριν «προσλάβεις» έναν trainer για να σε βοηθήσει να τον φτάσεις! Όπως σε όλους τους τομείς της ζωής σου, έτσι κι εδώ, είναι σημαντικό να ξέρεις τι θέλεις και τι περιμένεις από τον εκάστοτε προπονητή. Χρειάζεσαι έναν trainer που αντιλαμβάνεται τις ανάγκες σου, το περιβάλλον σου, τους παράγοντες που σε στρεσάρουν και γιατί. Εξίσου έξυπνο είναι να βρεις κάποιον που είναι expert στον στόχο που θέλεις να πετύχεις! Αν θέλεις να βελτιώσεις τον χρόνο σου στο τρέξιμο, πιθανόν, δεν θέλεις να προσλάβεις κάποιον που εξειδικεύεται στο bodybuilding. Σωστά;

2. Ποιοι ήταν οι καλύτεροι δάσκαλοι μου;

Eίτε το πιστεύεις είτε όχι, ο ιδανικός προπονητής θα έχει πολλές ομοιότητες με τον αγαπημένο σου καθηγητή στο λύκειο. Κάνε μία αναδρομή στις δικές σου εμπειρίες και δες ποιος είναι ο τύπος προσέγγισης που σε κάνει να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό.

personal trainer 1

3. Με ποιον μου αρέσει να κάνω παρέα;

Mπορεί να ακούγεται προφανές αλλά θα «πρέπει» γενικά να περνάς χρόνο με τον trainer σου – αυτή η σύνδεση είναι που θα σε κάνει να επιστρέφεις για ακόμα μία προπόνηση. Αν είσαι διασκεδαστικός τύπος επίλεξε έναν προπονητή με χιούμορ και εξίσου διασκεδαστική διάθεση. Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται η ενέργεια του trainer σου να ταιριάζει με τη δική σου. Μη φοβηθείς να ρωτήσεις το background και τη φιλοσοφία του υποψήφιου trainer.

4. Είναι πιστοποιημένοι;

Οι γνώσεις πάνω στο fitness εξελίσσονται συνεχώς και αν ο trainer που σκοπεύεις να επιλέξεις δεν κάνει update σε όσα ήδη γνωρίζει, μπορεί να καταλήξεις να κάνεις απαρχαιωμένες (και, συνήθως, βαρετές) προπονήσεις και να παίρνεις ακόμα και ριψοκίνδυνες οδηγίες για τη σωματική σου ακεραιότητα.

5. Ποιο είναι το budget σου;

Σκέψου όχι μόνο το budget που σκοπεύεις να διαθέσεις αλλά και πως θα χρειαστεί να «δεσμευτείς» μακροπρόθεσμα στο συγκεκριμένο ποσό, μέχρι να πετύχεις τον στόχο σου.

Πηγή : shape.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »