5 ασκήσεις που πρέπει να κάνεις πριν το τρέξιμο (και δεν κάνεις)

Βοήθησε το σώμα σου να μην τραυματιστεί στο τρέξιμο με αυτές τις απλές ασκήσεις που χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να εκτελεστούν.

Εάν ρωτούσες μια γυναίκα για το τι πρέπει να τονώσει πρώτο στο σώμα της το μεγαλύτερο ποσοστό θα απαντούσε οι γλουτοί! Οι άντρες από την άλλη δεν τους θεωρούν πολύ σημαντικούς και πιστεύουν ότι οι ασκήσεις που σχετίζονται με την εκγύμνασή τους είναι “γυναικείες” ή πιστεύουν ότι τους γυμνάζουν αρκετά με καθίσματα. Όμως, εάν τρέχεις, οι γλουτοί χρειάζονται τόνωση και εκγύμναση επειδή παίζουν σημαντικό ρόλο στο διασκελισμό σου.

Προωθούν το σώμα σου προς τα εμπρός, βοηθούν να διατηρηθεί η σωστή ευθυγράμμιση του κορμού ενώ σηκώνει τα φορτία, σου προσφέρουν καλύτερη επιτάχυνση και μέγιστη ταχύτητα, μεγαλύτερη αλτικότητα, βελτιωμένη ευκινησία και αντανακλαστική κίνηση, μεγαλύτερη δύναμη σε squat και σε άρση θανάτου.

Όμως κοίτα τι συμβαίνει: οι γλουτοί γίνονται αδύναμοι για διάφορους λόγους. Όταν οι γλουτιαίοι μύες (μέγας, μέσος και μικρός) είναι αδύναμοι εκτός των μυών (τετρακέφαλοι, γαστροκνήμιοι κ.λπ.) αναγκάζονται να μεταφέρουν τα φορτία αυτά που δεν είναι γραφτό να μεταφέρουν, μειώνοντας τη λειτουργία της αποδοτικότητας και αυξάνοντας την πιθανότητα για τραυματισμό. Για να αποφύγεις κάτι τέτοιο φρόντιζε να εκτελείς τις παρακάτω πέντε ασκήσεις στο κομμάτι της προθέρμανσης για να εξασφαλίσεις γυμνασμένους γλουτούς.

1. Γέφυρα

 

2. Άρσεις ποδιών

 

3. Προβολές

 

4. Πλαινά squat

 

5. Squat

Πηγή: wefit.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »