5 ασκήσεις που πρέπει να αποφεύγεις όταν σε πονάει η μέση ή η πλάτη σου

Ίσως να μην το ξέρεις αλλά μερικές από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη βλάβη στη μέση ή την πλάτη σου. Δες ποιες είναι οι 5 ασκήσεις που πρέπει να αποφεύγεις όταν σε πονάει η μέση ή η πλάτη σου.

1 ΡΟΚΑΝΙΣΜΑΤΑ

Κάνοντας την άσκηση τα χέρια σταυρωμένα πίσω από το κεφάλι σου τα ροκανίσματα μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στη μέση σου. Το πρόβλημα ξεκινά όταν χρησιμοποιείς τα χέρια σου για να τραβήξεις το κεφάλι σου, το οποίο, μπορεί να ασκήσει υπερβολική πίεση στο λαιμό και πάνω μέρος της σπονδυλική σου στήλη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η κάμψη μπορεί να οδηγήσει σε δίσκο κήλης.

2 ΕΠΙΚΛΙΝΕΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΑ

Αυτό το μηχάνημα ποδιών με τα πόδια σου να βρίσκονται πάνω από το κεφάλι σου βάζει την πλάτη σου σε μια άβολη λυγισμένη θέση. Σε σύγκριση με άλλες μηχανές ποδιών, αυτό ενέχει τον κίνδυνο για κάποιο τραυματισμό της πλάτης που θα αισθανθείς με την πάροδο του χρόνου, όχι ξαφνικά.

3 ΚΑΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ SQUATS

Τα squats είναι μια σπουδαία άσκηση για το κάτω μέρος του σώματός σου, αλλά πάρα πολλοί προσπαθούν να σηκώνουν μεγάλες ποσότητες βάρους καταλήγωντας να τραυματίζουν την πλάτη τους. Να θυμάσαι πώς ακόμη και αν δεν έχεις τραυματιστεί κάνοντας καταλήψεις, αυτό δεν σημαίνει ότι τα κάνεις σωστά.

4 ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΕ ΛΥΓΙΣΜΕΝΗ ΜΕΣΗ

Η σωστή στάση του σώματος όταν κάνουμε ποδήλατο είναι με την πλάτη μας ίσια. Αν όμως γέρνεις προς τα εμπρός, μπορεί να ασκήσεις πίεση στη μέση σου, και σύντομα θα νιώσεις πόνο. Αν, επίσης, νιώθεις μούδιασμα στα δάχτυλα των χεριών ή των ποδιών, ίσως συμβαίνει λόγω του ότι είναι σφιγμένοι οι μύες της μέσης.

5 ΜΕΓΑΛΑ ΒΑΡΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Ακόμη κι αν η φυσική σου κατάσταση είναι τέλεια η κακή τεχνική ή κάποια λάθη στην τεχνική κατά την ανύψωση μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμό της πλάτης, επειδή δημιουργεί υπερβολική συμπίεση στους σπονδύλους.

Πηγή: wefit.gr

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital