5 ασκήσεις για να γυμνάσεις τους ώμους σου!

Οι ώμοι σου είναι από τα σημεία κλειδιά του σώματος σου, ειδικά όσον αφορά την εμφάνιση. Ποια γυναίκα δε θα θαύμαζε έναν άντρα με γεροδεμένες πλάτες; Καμιά. Το θέμα με τους ώμους είναι ότι από άποψη γυμναστικής είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Το θετικό είναι ότι υπάρχει ποικιλία ασκήσεων που μπορείς να κάνεις προκειμένου να έχεις τα «όπλα» που κάνουν τις γυναίκες να θέλουν να πέσουν στα στιβαρά σου χέρια.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις μια ρουτίνα από ασκήσεις για σωστή εκγύμναση των ώμων σου. Όπως πριν από κάθε μορφή άσκησης το ζέσταμα είναι σημαντικό για να μην τραβηχτεί κάποιος από τους δελτοειδής μυς σου. Κάνε κυκλικές κινήσεις με τα χέρια σου σε έκταση έτσι ώστε να «ζεσταθούν» οι μύες των ώμων, λίγα επιτόπου πηδηματάκια για να ζεσταθεί και το κορμί σου και ξεκίνα.

 

Πως να γυμνάσεις τους ώμους σου

 

Push-ups

klassika push upsΞεκίνα το πρόγραμμα σου κάνοντας μερικά σετ από push-ups. Ανάλογα με το πόσο γυμνασμένος είσαι κάνε 4 σετ των 10 ή 20 επαναλήψεων. Ο αριθμός των σετ βέβαια μπορεί να κυμανθεί στην περίπτωση που μπορείς να βγάλεις παραπάνω push-ups. Μόνο να μην το παρακάνεις και «κάψεις» τους μύες σου πριν προλάβεις να περάσεις και στις επόμενες ασκήσεις.

Push-ups με κόντρα τον τοίχο

push ups me kontra ston toixo endinamwsi gia tous wmousΒάλε κόντρα σε ένα τοίχο και κάνε κατακόρυφο. Μόλις είσαι σίγουρος ότι έχεις στηριχτεί καλά ξεκίνα να λυγίζεις τα χέρια σου προς τα κάτω. Κάνεις ουσιαστικά push-ups αλλά με ανάποδη φορά. Επανάλαβε τη διαδικασία 10 φορές και συμπλήρωσε το σύνολο 2 σετ. Αν δεις ότι ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και ζορίζεσαι, σταμάτα πάρε μια ανάσα και μετά ξανά- ξεκίνα. Μπορείς αν θέλεις να σπάσεις τα σετ σε 5 και 5 επαναλήψεις, ειδικά αν είναι αρχή!

Πλευρική άρση βαρών

pleyrikes askiseis me vari gia tous wmousΓια αυτή την άσκηση θα χρειαστείς τη βοήθεια από βάρη. Στάσου ίσια και κράτα από ένα βάρος στο κάθε χέρι- το πόσα κιλά θα κρατάς εξαρτάται από το πόσα μπορείς. Έπειτα σήκωσε τα χέρια σου προς το πλάι σε πλήρη έκταση και μετά πάλι κάτω. Αυτή η άσκηση γυμνάζει το μέσο δελτοειδή σου, το οποίο με τον καιρό δημιουργεί την οφθαλμαπάτη στενότερης μέσης και πιο φαρδιών ώμων. Κάνε 3 σετ των 12 επαναλήψεων.

Άσκηση του Arnold

askisi arnold me vari gia tous wmousΚράτα τα βάρη στο ύψος του στήθους και έπειτα ξεκίνα να τα σηκώνεις πρώτα στο ύψος των αυτιών σου και τέλος μέχρι πάνω. Βέβαια, μπορείς να κάνεις αυτή την άσκηση ξεκινώντας από κάτω, μετά στο ύψος του στήθους και στο τέλος ευθεία πάνω. Μπορείς να επιλέξεις όποια σε βολεύει καλύτερα. Θα σου πρότεινα να κάνεις και από τις δύο, μιας και τα σετ που θα χρειαστεί να κάνεις είναι 4 και από 8 επαναλήψεις το καθένα. Οπότε μπορείς να το σπάσεις σε 2 και 2 των 8 επαναλήψεων.

Άρση βαρών μπροστά στο στήθος

arsi varwn pros ta panw gia endinamwsi wmwn

Κράτα τα βάρη ίσια και μπροστά σου όπως βλέπεις στην αριστερή εικόνα. Με σταθερές κινήσεις σήκωσε τα βάρη προς τα πάνω, φέρνοντας τους ώμους σου σε ευθεία και παράλληλα με το έδαφος- όπως ακριβώς στη δεξιά εικόνα.  Επανάλαβε την ίδια διαδικασία 12 φόρες και κάνε 2 σετ. Αν σε «καίνε» πολύ τα χέρια σου κάνε 4 σετ από 6 επαναλήψεις το καθένα.

Πηγή: the-man.gr

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »