3 «υγιεινά» λαχανικά που σου προσθέτουν κιλά (τελικά!)

Oι περισσότεροι διατροφολόγοι συμφωνούν πως τα λαχανικά (μαζί με τα φρούτα) είναι οι πιο υγιεινές τροφές που πρέπει να συμπεριλάβεις στο διαιτολόγιο σου.

Αν και είναι καίριας σημασίας για μία ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή, μια μελέτη από τη Harvard T. H. Chan School of Public Health συστήνει πως δεν είναι θρεπτικά όμοια όλα τα λαχανικά. Στην πραγματικότητα, τα αποτελέσματα της έρευνας βρήκαν πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος λαχανικού που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους.

Κάθε 4 χρόνια, οι επιστήμονες του Harvard ρωτούν περίπου 130.000 ενήλικες το λεπτομερές ημερολόγιο της διατροφής τους. Οι συμμετέχοντες απαντούν τι καταναλώνουν κάθε μέρα για μία εβδομάδα και αποκαλύπτουν το βάρος τους. Μέχρι στιγμής, η συγκεκριμένη μελέτη λαμβάνει χώρα για περισσότερα από 20 χρόνια, έχοντας δώσει στους ερευνητές σαφή στοιχεία για τη σύνδεση ανάμεσα στην καθημερινή διατροφή και το βάρος – και τις τροφές που δύσκολα θα σε κρατήσουν σε φόρμα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη μελέτη υπάρχει ένα είδος λαχανικών που οδηγεί σε αύξηση βάρους: τα αμυλούχα. Τέτοια λαχανικά είναι το καλαμπόκι, οι πατάτες και ο αρακάς. Αυτές οι τροφές έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και αυξάνουν το σάκχαρο του αίματος, κάνοντας σε να πεινάς περισσότερο και περισσότερο.

Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις να τα προσθέτεις στις σαλάτες σου, αφού περιέχουν θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Ωστόσο, μη ξεχνάς πως… “παν μέτρον άριστον”.

Πηγή: madamefigaro.gr

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital