3 τρόποι να κάψουμε περισσότερες θερμίδες καθώς τρέχουμε!

Δεν θα ήταν τέλειο εάν κάθε δρομέας είχε το ιδανικό βάρος του; Όλοι φαινόμασταν και θα ήμασταν καλύτερα, αλλά και θα τρέχαμε και πιο γρήγορα!

Το να έχεις το ιδανικό βάρος σε κάνει σίγουρα ταχύτερο.

Στην πραγματικότητα , σε μια μελέτη που ολοκληρώθηκε το 2007, διαπιστώθηκε ότι για κάθε ποσοστιαία αύξηση της μάζας σώματος , «κόστιζε» στους συμμετέχοντες στη μελέτη ένα επιπλέον 1,4 % σε μεταβολική ενέργεια.

Φυσικά , αυτό δεν είναι μια άμεση σύγκριση για τους δρομείς , δεδομένου ότι δεν έτρεχαν σε έναν αγώνα δρόμου ή σε αγώνα ατομικής χρονομέτρησης.

Αλλά φανταστείτε πόσο καλύτερα θα νιώθατε στην προπόνηση για έναν μαραθώνιο , αν θα μπορούσατε να διατηρήσετε 1,4 % ( ή περισσότερη ) ενέργεια; Ουσιαστικά θα ήσασταν σε θέση να χρησιμοποιήσετε αυτή την ενέργεια στα τελευταία χιλιόμετρα!

Το να βρεθεί το ιδανικό βάρος αλλά και να αποκτηθεί με έναν τρόπο υγιεινό και ασφαλές θ έπρεπε να είναι ο νούμερο 1 στόχος κάθε δρομέα.

Διαβάστε τρεις από τους καλύτερους τρόπους να δομήσετε την προπόνησή σας με στόχο την καύση λίπους και την απώλεια βάρους:

Fat Burner # 1: Μεγαλύτερες προπονήσεις

Είναι γνωστό ότι με μεγαλύτερες σε διάρκεια προπονήσεις καίτε περισσότερες θερμίδες. Παρουσιάζει ωστόσο ενδιαφέρον ότι όταν τρέχετε για περισσότερο από περίπου 90 λεπτά, βελτιώνετε την ικανότητα του σώματός σας να χρησιμοποιεί το λίπος ως καύσιμο.

Το μάθημα; Ολοκληρώστε κάθε εβδομάδα μια μεγάλη διαδρομή. Δεδομένου ότι αυτό είναι αρκετά επίπονο για το σώμα, καλό είναι να ο κάνετε μία μόνο φορά κάθε εβδομάδα .

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι όσο περισσότερο ασκείται κάποιος, τόσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται για τον μεταβολικό ρυθμό να επιστρέψει στα επίπεδα πριν την άσκηση. Ακόμα και σε σχετικά μέτρια διάρκεια της άσκησης , το όφελος είναι σημαντικό.

Fat Burner # 2: Ένταση

Οι έντονες προπονήσεις οδηγούν στην καύση πολλών θερμίδων , ακόμη και αν δεν διαρκούν πολύ . Δεδομένου ότι οι περισσότεροι δρομείς προπονούνται σε εύκολες ή μέτριες διαδρομές, η ένταση είναι συχνά ο συνδετικός κρίκος για να παραμείνουν στο ιδανικό βάρος και να χάσουν τα κιλά που πρέπει.

Το κλειδί με τις έντονες προπονήσεις, είτε στο γυμναστήριο είτε τρέχοντας κάποια διαδρομή , είναι να γίνουν τα σκληρά τμήματα πολύ σκληρά, να γίνει σωστή ανάκαμψη και να συνεχιστεί η προπόνηση στα ίδια επίπεδα.

Το να τρέχεις στο 100% της δύναμής σου οδηγεί στην επίτευξη αυτού του στόχου, όπως επίσης βοηθούν τα spints. Βεβαιωθείτε ωστόσο ότι έχετε ολοκληρώσει τουλάχιστον μία σκληρή προπόνηση την εβδομάδα.

Fat Burner # 3: Συχνότητα

Πόσο συχνά τρέχετε κάθε εβδομάδα;

Οι περισσότεροι δρομείς τρέχουν 2 έως 4 φορές την εβδομάδα, αλλά αυτό απλά δεν είναι αρκετό από την άποψη του να χάσεις κιλά!

Το να τρέχεις πιο συχνά δημιουργεί περισσότερα πικ του καρδιακού ρυθμού και της μεταβολικής δραστηριότητας , αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των θερμίδων που καίτε σε καθημερινή βάση.

Βεβαίως αυτή η στρατηγική είναι λιγότερο σημαντική από τη διάρκεια και την ένταση των προπονήσεών σας. Το καλό θα ήταν να ακολουθήσετε της δύο πρώτες συμβουλές και όταν νιώσετε άνετα προσθέτετε περισσότερα τρεξίματα στο πρόγραμμά σας!

Όταν θα είστε σε θέση να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος , θα φανούν και τα οφέλη: ταχύτεροι χρόνοι , λιγότεροι τραυματισμοί και μια αίσθηση ολοκλήρωσης.

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »