3 ροφήματα που καίνε λίπος

Ροφήματα που βρίσκεις παντού, δεν χρειάζονται προετοιμασία και βοηθούν στην καύση λίπους.

1. Κόκκινο κρασί

Σύμφωνα με μελέτη του Κολεγίου Γεωργικών Επιστημών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον, η οποία δημοσιεύθηκε στην Journal of Nutritional Biochemistry το κόκκινο κρασί βοηθά στην καύση λίπους. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι μια χημική ουσία που υπάρχει στα κόκκινα σταφύλια, το ελλαγικό οξύ, επιβραδύνει την ανάπτυξη των λιποκυττάρων καθώς και το σχηματισμό νέων, ενώ ενισχύει τον μεταβολισμό των λιπαρών οξέων στα ηπατικά κύτταρα. Όπως επεσήμανε και ο επικεφαλής της μελέτης τα ανθρώπινα ηπατικά και λιπώδη κύτταρα που είχαν καλλιεργηθεί στο εργαστήριο μόλις εκτέθηκαν σε εκχυλίσματα τεσσάρων φυσικών χημικών ουσιών που εμπεριέχονται στην ποικιλία κόκκινων σταφυλιών Muscadine, ενισχύθηκε η καύση λίπους στο οργανισμό και βελτιώθηκε η ηπατική λειτουργία.

2. Τσάι με κουρκουμά

Η κουρκουμίνη, μια ουσία που βρίσκεται στον κουρκουμά καταστέλλει την ανάπτυξη του λιπώδους ιστού, μειώνοντας την ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων σε λιπώδη ιστό, όπως διαπίστωσε μια μελέτη σε ζώα από το πανεπιστήμιο Tufts. Στη μελέτη, τα ζώα που έπιναν τσάι με κουρκουμά είχαν λιγότερο σωματικό λίπος. Ενώ οι επιστήμονες δεν έχουν δοκιμάσει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κουρκουμίνη στον λιπώδη ιστό στους ανθρώπους, άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η ουσία μπορεί να αποτρέψει τους ιούς και να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

3. Νερό

Για να κάψεις αποτελεσματικά το λίπος, το σώμα σου πρέπει να είναι ενυδατωμένο (το σώμα μας αποτελείται από 70% νερό, έτσι η ενυδάτωση είναι το κλειδί για πολλές μεταβολικές και άλλες διαδικασίες). Χωρίς αρκετό νερό, το συκώτι πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να επεξεργαστεί τα τρόφιμα, έτσι ο μεταβολισμός επιβραδύνεται. Επιπλέον, το νερό σε κρατά χορτάτο έτσι είναι λιγότερο πιθανό να φας ένα σνακ εάν δεν είσαο πραγματικά πεινασμένος.

Πηγή: wefit.gr

Χάρτης Γυμναστηρίων

Gimnastirio.gr

Receive the latest news

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Gimnastirio.gr | Copyright 2021 by Master Digital