Τα οφέλη της διαλειμματικής άσκησης για την υγεία μας είναι πολλά. Παρακάτω θα δείτε έναν συντομό οδηγό που θα σας πείσει να βάλετε τη διαλειμματική στο πρόγραμμά σας, εάν δεν το κάνετε ήδη.

Διαλειμματική προπόνηση ονομάζεται το πρόγραμμα γυμναστικής, στο οποίο κάνουμε μικρές περιόδους πολύ έντονης άσκησης, με διαλείμματα πιο χαλαρής άσκησης. Είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος γυμναστικής για άτομα που δεν έχουν χρόνο, καθώς ένα ολοκληρωμένο session σπάνια κρατάει πάνω από τριάντα λεπτά. Τα οφέλη όμως για την υγεία μας είναι τεράστια. Ποια είναι αυτά;

Καίει πολλές θερμίδες, σε πολύ λίγο χρόνο

Μια μελέτη συνέκρινε τις θερμίδες που κάηκαν μέσα σε ένα πρόγραμμα διαλειμματικής, σε ένα πρόγραμμα με βάρη, στο τρέξιμο και στην ποδηλασία. Τα άτομα που ασχολήθηκαν με διαλειμματική έκαψαν 25-30% περισσότερες θερμίδες. Στην ουσία, γυμναζόμαστε λιγότερο χρόνο, καίγοντας περισσότερες θερμίδες.

Ο μεταβολισμός μας λειτουργεί καλύτερα

Μετά από την γυμναστική, ο μεταβολισμός μας είναι δραστήριος. Για την ακρίβεια, ένα μεγάλο μέρος των θερμίδων που καίμε με την γυμναστική χάνεται… μετά το γυμναστήριο, καθώς οι μύες μας αναδομούνται. Η διαλειμματική προπόνηση αυξάνει το ποσό των θερμίδων που καίμε μετά την γυμναστική, δραστηριοποιώντας τον μεταβολισμό μας.

Δείτε επίσης : Ποιο είναι το ιδανικό διάλειμμα μεταξύ των σετ γυμναστικής;

76 Προσφορές από το Gimnastirio.gr για περιορισμένο αριθμό για τα κορυφαία γυμναστήρια της πόλης. Συμπλήρωσε το τηλέφωνό σου και πάρε τον αποκλειστικό κωδικό με επιπλέον 10% έκπτωση ή καλέστε στο 210.300.87.37 για πληροφορίες. Οι παρακάτω προσφορές αποτελούν προωθητική ενέργεια του Gimnastirio.gr σε συνεργασία με τα γυμναστήρια! Δείτε όλες τις προσφορές που ισχύει η έκπτωση εδώ.
Please wait...

Βοηθά στο να κάψουμε λίπος

Μια συγκεντρωτική μελέτη παλαιότερων ερευνών και πειραμάτων σε υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα έδειξε ότι η διαλειμματική προπόνηση μπορεί να μειώσει το λίπος και την περιφέρεια της μέσης. Που σημαίνει ότι χάνεται λίπος από την περιοχή της κοιλιάς, το πολύ επικίνδυνο λίπος δηλαδή που παίζει ρόλο στην παχυσαρκία και στα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Αυξάνεται η μυϊκή μας μάζα

Σε ορισμένα άτομα, η διαλειμματική προπόνηση μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της μυϊκής μάζας, αν και φαίνεται τα οφέλη να είναι πιο συγκεκριμένα, με τους μυς που δουλεύουν πιο σκληρά να απολαμβάνουν και την μεγαλύτερη αύξηση, όπως αυτοί των ποδιών. Βέβαια, άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι δεν υπάρχουν θεαματικά αποτελέσματα στη μυϊκή μάζα μέσω της διαλειμματικής, συνεπώς απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να καταλήξουμε σε πιο σίγουρα αποτελέσματα.

Μειώνεται το σάκχαρο στο αίμα

Μέσα σε λιγότερο από 12 εβδομάδες, όπως  έδειξε μια συγκεντρωτική μελέτη 50 διαφορετικών παλαιότερων ερευνών, μπορούμε να ρίξουμε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, η διαλειμματική προπόνηση φαίνεται να βελτιώνει την ανοχή του οργανισμού στην ινσουλίνη, περισσότερο μάλιστα σε σχέση με πιο παραδοσιακά προγράμματα γυμναστικής. Συγκεκριμένα, για άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, αυτά τα αποτελέσματα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα.