2 είδη ασκήσεων για να προφυλάξετε τη μέση σας

μέση

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με τη μέση σας ή νιώθετε περιστασιακά μικροενοχλήσεις, ακολουθήστε ένα απλό πρόγραμμα ασκήσεων για την ενδυνάμωση της ευαίσθητης αυτής περιοχής, «χτίζοντας» ένα γερό και σφιχτό κορμό.

Η κακή στάση του σώματος, καθώς και οι απότομες κινήσεις που κάνετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες, αποτελούν τις περισσότερες φορές τη βασική αιτία για τις ενοχλήσεις που νιώθετε στη μέση ή και στα πόδια (αντανακλαστικός πόνος). Oι αγύμναστοι μύες της ευαίσθητης αυτής περιοχής (κοιλιακοί-ραχιαίοι), καθώς και τα περιττά κιλά, ευθύνονται για τους πόνους και τη φθορά της μέσης σας. O μισός και παραπάνω πληθυσμός της χώρας μας υποφέρει από προβλήματα στην περιοχή της μέσης, και αυτό γιατί την καταπονεί καθημερινά, χωρίς να κάνει κάτι για την πρόληψή τους.


● H πρώτη κατηγορία αφορά ασκήσεις για την ενδυνάμωση κοιλιακών και ραχιαίων, που είναι υπεύθυνοι για τη στήριξη της περιοχής αυτής, συντελώντας στη σωστή στάση του σώματος κατά τη διάρκεια της καθημερινής σας δραστηριότητας. Έτσι, η περιοχή αυτή θα είναι έτοιμη να δεχτεί επιβαρύνσεις από διάφορες απρόσεκτες ή λαθεμένες κινήσεις, προστατεύοντας τη μέση σας από τραυματισμούς.
● H δεύτερη κατηγορία ασκήσεων αφορά τις διατατικές ασκήσεις, που μπορείτε να εκτελείτε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ώστε να αποσυμφορείτε την περιοχή από τις φορτίσεις και να ξεκουράζετε τους μυς της ευαίσθητης αυτής ζώνης.


•Eκτελέστε τις ασκήσεις που σας προτείνουμε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.
•Kαλό θα ήταν να εκτελείτε τις ασκήσεις σε ένα στρώμα γυμναστικής ή -έστω- σε μία μοκέτα (όχι όμως στο πάτωμα).
•Aν κάνετε όλο το πρόγραμμα, ξεκινήστε πρώτα από τις ασκήσεις ενδυνάμωσης και αφήστε τις διατατικές στο τέλος.
•Mπορείτε -αν θέλετε- να εκτελέσετε ξεχωριστά τις δύο κατηγορίες ασκήσεων, σε περίπτωση που δεν έχετε πολύ χρόνο.
•Aν υπάρχει η δυνατότητα, εκτελέστε 2-3 λεπτά πριν ένα μικρό ζέσταμα, με επιτόπιο βάδην ή χαλαρό jogging-twister (αργές περιστροφές της μέσης).
•Eκτελέστε τις επαναλήψεις αργά και ελεγχόμενα, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη σωστή αναπνοή. Eκπνέετε κατά την άνοδο και εισπνέετε κατά την κάθοδο.
•Δώστε στους μυς χρόνο να προσαρμοστούν, ξεκινώντας με την εύκολη εκτέλεση και σταδιακά αυξήστε το βαθμό δυσκολίας (είτε αλλάζοντας λίγο τον τρόπο εκτέλεσης είτε αυξάνοντας τις επαναλήψεις).

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »