Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ δείχνουν με νέα τους έρευνα ότι, όσοι άνδρες «αντέχουν» στα καυτερά, έχουν και υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό τους.

Όπως είναι γνωστό, η τεστοστερόνη είναι η κύρια ορμόνη του ανδρικού φύλου και προσδίδει κατά την ανάπτυξη τα κύρια χαρακτηριστικά του.
Παράλληλα, ευθύνεται για τη σεξουαλική λειτουργικότητα, ενώ πολλές μελέτες την έχουν συσχετίσει με την επιθετικότητα, την κυριαρχικότητα και την περιπετειώδη διάθεση.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές συνεργάστηκαν με 114 άνδρες, ηλικίας 18 έως 44 ετών, και τους ζήτησαν να συμπληρώσουν αναλυτικά ερωτηματολόγια διατροφής, για να καταγράψουν τις προτιμήσεις τους όσον αφορά στα καυτερά φαγητά.

Επίσης, τους υπέβαλλαν επίσης σε μετρήσεις τεστοστερόνης με δείγματα σάλιου.

76 Προσφορές από το Gimnastirio.gr για περιορισμένο αριθμό για τα κορυφαία γυμναστήρια της πόλης. Συμπλήρωσε το τηλέφωνό σου και πάρε τον αποκλειστικό κωδικό με επιπλέον 10% έκπτωση ή καλέστε στο 210.300.87.37 για πληροφορίες. Οι παρακάτω προσφορές αποτελούν προωθητική ενέργεια του Gimnastirio.gr σε συνεργασία με τα γυμναστήρια! Δείτε όλες τις προσφορές που ισχύει η έκπτωση εδώ.
Please wait...

Στη συνέχεια, τους ζήτησαν να προσθέσουν σε σκέτο πουρέ πατάτας όσο ταμπάσκο ήθελαν, ώστε να μπορούν να τον καταναλώσουν και μετέπειτα αλάτι (σε διαφορετικό δείγμα).

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Physiology and Behavior», οι εθελοντές με τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης έτειναν να βάζουν περισσότερη καυτερή σάλτσα στον πουρέ, ενώ αντιθέτως δεν βρέθηκε καμία συσχέτιση ανάμεσα στην ορμόνη και στο αλάτι.

«Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι η προτίμηση των καυτερών φαγητών στους άντρες σχετίζεται με τα ενδογενή επίπεδα τεστοστερόνης», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Λωρέν Μπέγκ, καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας στη Γκρενόμπλ.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που συσχετίζει τη συμπεριφορική προτίμηση για καυτερά φαγητά με την ενδογενή τεστοστερόνη.
Πηγή: www.onmed.gr