10λεπτοι, άκρως αποτελεσματικοί, τρόποι γύμνασης

douleies spiti

Θέλετε να αδυνατίσετε, αλλά επιμένετε πως δεν έχετε το χρόνο να αφιερώσετε σε γυμναστήρια και αθλοπαιδιές.

Με τις παρακάτω όμως, 10λεπτες λύσεις γυμναστικής, που χωράνε χρονικά παντού, θα χρειαστεί να βρείτε άλλη δικαιολογία για να περάσετε το διάλειμμά σας στον καναπέ και όχι καίγοντας θερμίδες με τους παρακάτω τρόπους.

Το δίλημα, λοιπόν, καναπές-περπάτημα θα πάψει να είναι δίλημμα και θα συνηθίσετε να μη χάνετε τις καθημερινές ευκαιρίες για λίγη γυμναστική, γιατί όλα είναι θέμα συνήθειας, επιμονής και πίστης στον εαυτό σας. Και εσάς το μόνο που σας έλειπε μέχρι τώρα ήταν ο χρόνος, όλα τα άλλα τα έχετε…

Δουλειές σπιτιού
Χρησιμοποιήστε το σπίτι σας σαν όργανο γυμναστικής και καθαρίστε το, έχοντας διπλό στόχο: το αστραφτερό πάτωμα και τις χαμένες θερμίδες. Έχετε ωστόσο υπόψη σας πως το καθάρισμα των ντουλαπιών της κουζίνας θα σας κάψει, μεν, μέχρι 300 θερμίδες, αλλά σε καμία περίπτωση μη στηρίξετε τις προσπάθειες σας για απώλεια κιλών αποκλειστικά στην οικιακή φασίνα. Θα σας βοηθήσει μέχρι ένα ποσοστό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αρκεί. Όπως και να έχει, έχετε ένα παραπάνω λόγο καθαρίζετε συχνότερα.

Ζούμπα
Η ζούμπα είναι ένας τρόπος αερόβιας άσκησης, που μοιάζει ομολογουμένως περισσότερο με χορό παρά με γυμναστική, γι’ αυτό και είναι τόσο δημοφιλής και ευχάριστος. Η μουσική βασίζεται σε λάτιν ρυθμούς και σας οδηγεί γοργά σε ένα πιο καλλίγραμμο και γυμνασμένο σώμα. Ανάλογα με ένα πλήθος παραγόντων, όπως είναι το βάρος, το φύλο και η φυσική σας κατάσταση μπορείτε να κάψετε μέχρι και 600 θερμίδες την ώρα.

Υψηλής έντασης διαλειμματική άσκηση
Η υψηλής έντασης άσκηση με διαλείμματα, προσαρμόζεται στο άτομο και τις προσωπικές του ανάγκες και αντοχές και θεωρείται ένας από τους καλύτερους τρόπους γυμναστικής με στόχο την αποδοτική απώλεια κιλών. Με αυτή τη μέθοδο άσκησης, αυξάνονται οι καρδιακοί παλμοί, καίγεται λίπος, δίνεται ώθηση στη λειτουργία του μεταβολισμού και βελτιώνεται σημαντικά η συνολική φυσική κατάσταση του ατόμου.

Έντονο περπάτημα
Το περπάτημα δεν θέλει ιδιαίτερο εξοπλισμό, πέρα από το αυτονόητο, που είναι ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Μπορείτε να το εξασκήσετε σε καθημερινή βάση, περπατώντας για 10-20 λεπτά τη μέρα, χάνοντας περίπου 110 θερμίδες ανά δεκάλεπτο, ενώ μπορείτε ακόμα να προκαλέσετε περισσότερο τον εαυτό σας, κάνοντας μεγάλες κινήσεις με τα χέρια, κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολο και κοπιαστικό το γρήγορο περπάτημα.

Συγκεκριμένη ρουτίνα ασκήσεων σε επαναλήψεις
Κάντε τα εξής με πείσμα και αποφασιστικότητα: 10 push-ups, 15 βαθιά καθίσματα, 25 ροκανίσματα κοιλιακών, 2-3 λεπτά σχοινάκι, ξεκουραστείτε για 1-2 λεπτά και επαναλάβετε τη ρουτίνα 2-3 φορές και ανάλογα με τις αντοχές σας. Σταδιακά οι αντοχές σας θα αυξηθούν, ο μεταβολισμός θα εκτοξευθεί και οι θερμίδες θα καίγονται η μία μετά την άλλη.

Παίξτε βιντεοπαιχνίδια
Μην υποτιμάτε τις νέες κονσόλες παιχνιδιών που δίνουν τη δυνατότητα διαδραστικών παιχνιδιών και την ευκαιρία στα παιδιά σας, αλλά και εσάς τους ίδιους να γυμναστείτε μέσα στο ίδιο σας το σαλόνι, έστω μπροστά από μια οθόνη. Μερικά λεπτά προσομοίωσης ενός εικονικού αγώνα πυγμαχίας ή τέννις, ισοδυναμούν με 10 λεπτά έντονο περπάτημα στο διάδρομο του γυμναστηρίου.

Πηγή: ifitnessbook.com

Ποια είναι η μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα;

Η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να γίνει αντιληπτή, αν αναλογιστεί κανείς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν ανά διαστήματα τον

Read More »

Ασκήσεις για να εντάξετε τα λάστιχα στην προπόνησή σας

Πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνουμε, θεωρούμε ορισμένες ασκήσεις ώς κατ’ εξοχήν ασκήσεις αποκατάστασης και επανένταξης του σώματος μετά από τραυματισμό, όπως είναι παραδείγματος χάρη

Read More »