Η αγορά ποδηλάτου είναι μία σκέψη που όλοι μας έχουμε κάνει, αλλά λίγοι την έχουμε πραγματοποιήσει. Το ποδήλατο είναι lifestyle που για πολλούς είναι αδιανόητο να μην έχουν!

Αν σκέφτεστε και εσείς να αγοράσετε ποδήλατο, παρακάτω θα βρείτε απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις:

  1. Τα ποδήλατα διαχωρίζονται σε κατηγορίες;

Ανάλογα με την χρήση του, το ποδήλατο έχει και κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το κάνουν διαφορετικό από τα άλλα. Οι πιο διαδεδομένες κατηγορίες, που είναι λίγο πολύ γνωστές είναι τα ποδήλατα πόλης, τα fitness, τα σπαστά, τα mountain.

  1. Υπάρχουν αποκλειστικά γυναικεία ποδήλατα;

Η αλήθεια είναι ότι πριν κάποια χρόνια, οι γυναίκες θα ήταν δύσκολο να διαλέξουν έναν σκελετό που να τους ταιριάζει. Σήμερα όμως είναι εύκολο να βρουν μία μεγάλη ποικιλία από γυναικεία ποδήλατα, που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους, με τον κατάλληλο σκελετό, σέλα, λαιμό τιμονιού, δισκοβραχίονες κ.α.

  1. Τι είδους ποδήλατο να επιλέξω εν τέλει;

Πρέπει να αναλογιστείτε την χρησιμότητα του ποδηλάτου! Χρειάζεστε το ποδήλατο για να πηγαίνετε απλές βόλτες για καφέ, για την προπόνησή σας, για άλλο λόγο;

Αν θέλετε το ποδήλατο για να κυκλοφορείτε μέσα στην πόλη, τότε το καταλληλότερο είναι ένα σπαστό citybike. Από την άλλη αν βγάζετε το ποδήλατό σας, σε χωματόδρομο, τότε η σωστή επιλογή είναι ένα trekking, λόγω της τρακτερωτής επιφάνειας στις ρόδες.

Από την άλλη αν πάλι η ζωή σας είναι μέσα στην πόλη, αλλά θέλετε να έχετε την ευκαιρία να κάνετε και μεγάλες διαδρομές σε άσφαλτο, τότε το καλύτερο είναι να επιλέξετε ένα fitness ποδήλατο δρόμου.

  1. Τα ποδήλατα έχουν μεγέθη; Τι να επιλέξω;

Τα ποδήλατα βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη και ανάλογα με την σωματική διάπλαση του καθενός επιλέγεται αντίστοιχα και η διάσταση. Αν κάποιος πλησιάζει το 1,80 το large είναι το κατάλληλο για αυτόν μέγεθος.

Ίσως τη μόνη εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, να έχουν τα mountain bikes, τα οποία οι αναβάτες μπορεί να τα επιλέξουν σε πιο μικρό μέγεθος για να είναι εύκολος ο χειρισμός τους πάνω στο βουνό.

  1. Όλα τα ποδήλατα έχουν εξοπλισμό συγκεκριμένο;

Η απάντηση είναι όχι. Και πάλι η χρήση του ποδηλάτου κατατάσσει και τον εξοπλισμό που θα πάρετε μαζί σας με την αγορά του.

Ευχαριστούμε πολύ το ηλεκτρονικό κατάστημα εμπορίας ποδηλάτων bikes4u.gr

Διάβασε Επίσης