Όσοι ασχολούνται με την γυμναστική και τη διατροφή, σίγουρα θα γνωρίζουν τον σημαντικό ρόλο της πρωτεΐνης στην καθημερινή διατροφή. Η πρωτεΐνη είναι ακριβώς εκείνη η ουσία η οποία ουσιαστικά «χτίζει» τους μύες και όταν αυτή βρίσκεται σε μορφή σκόνης είναι ακόμη πιο απορροφήσιμη και σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Για τον παραπάνω λόγο είναι εξαιρετικά σημαντικό αν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής να ζητήσετε από τον διατροφολόγο σας να συμπεριλάβει το αυγό στην διατροφή σας. Πολλοί διατροφολόγοι βέβαια προτιμούν την πρωτεΐνη αυγού σε μορφή σκόνης καθώς μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και από ανθρώπους οι οποίοι έχουν ευαίσθητο γαστρεντερικό σύστημα.

Επισημαίνεται ότι όλη η διατροφική αξία των αυγών, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεΐνη και των βιταμινών Ε, Α, Κ και Β12, βρίσκονται στα ασπράδια των αυγών αν προτιμάται να τα καταναλώνετε όπως έρχονται από την φύση. Στην περίπτωση όμως όπου καταναλώνετε πρωτεΐνες αυγού σε μορφή σκόνης δεν έχετε να ανησυχείτε για τον διαχωρισμό κρόκου με ασπράδι, καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά.

cracked-brown-egg_1

Αυτό που πρέπει να προσέχετε και στις δύο περιπτώσεις είναι η ποσότητα που καταναλώνετε. Αν γυμνάζεστε εντατικά μπορείτε να καταναλώνετε μέχρι και 5 ασπράδια αυγού ημερησίως, ενώ αν καταναλώνετε πρωτεΐνες αυγού ή και άλλες πρωτεΐνες για παράδειγμα για γράμμωση σε μορφή σκόνης πρέπει να προσέξετε την αναλογία και τις κουταλιές. Βρείτε τη δική σας πρωτεΐνη γράμμωσης με γεύση σοκολάτας εδώ

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η διατροφή είναι αυτή που καθορίζει τα αποτελέσματα στο σώμα σας περισσότερο από την γυμναστική. Φυσικά άλλες ανάγκες έχει ένας επαγγελματίας αθλητής και άλλες κάποιος που δε γυμνάζεται συστηματικά. Αν τώρα ξεκινάτε, καλό είναι να απευθυνθείτε σε ειδικούς οι οποίοι μπορούν να σας καθοδηγήσουν και να σας προτείνουν προγράμματα διατροφής που ταιριάζουν καλύτερα στο σωματότυπό σας και στις διατροφικές σας ανάγκες.

Ευχαριστούμε πολύ το online κατάστημα ProteinMarket  για τις πολύτιμες πληροφορίες του!

 

Διάβασε Επίσης